Business

Kunne du godt tænke dig at tage familien med på vinterferie

Virksomhed

Sushi2500

Adresse

Smallegade 20a, 2000 Frederiksberg

Webside

https://sushi2500.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 17. februar

Tilbring vinterferien i Roskilde

men er du i tvivl om, hvor I skal tage hen? Det er oplagt at tage på en uges ferie i en af Danmarks dejlige byer, og her får du en guide til, hvad I kan opleve i en af de allermest spændende af slagsen, nemlig Roskilde, som ligger blot 25 minutter fra hovedstaden.

God mad og masser af hygge

Når der holdes vinterferie, er hyggen i højsædet, og det findes der masser af i Danmarks 10. største by. Hvis I er til kreative sysler og samtidig gerne vil nyde lidt godt til ganen, er Bisque Porcelænscafeen helt klart et besøg værd. Her kan I male jeres egne porcelænskopper, -figurer eller -skåle, mens I spiser et stykke kage og drikker kaffe eller varm kakao.

Der er også mange andre kulinariske oplevelser at få i domkirkebyen. I kan for eksempel spise en lækker brunch i det ikoniske Pipers Hus, hvor smagsløgene forkæles, mens I nyder den smukke udsigt i Byparken. Er man mere til takeaway, der kan nydes på hotelværelset eller i ferieboligen, kan man smutte forbi Sushi2500 og smage på den lækre sushi Roskilde har at tilbyde. Byen byder også på mange hyggelige caféer, hvor I kan slutte dagen af med cocktails til de voksne og en sodavand til børnene.

Det kulturelle liv i Roskilde

Roskilde byder på en lang række kulturelle oplevelser, som vil glæde både store og små. I kan eksempelvis besøge RAGNAROCK, som er et museum for pop, rock og ungdomskultur, hvor I kan lære meget mere om dansk musik- og kulturhistorie. Museet er interaktivt og skal nok sætte gang i både hovedet og kroppen, når dets installationer opfordrer til at leve sig ind i musikkens verden.

Byen byder derudover på et hav af spændende museer, hvor I kan gå på opdagelse og bruge mange timer sammen. Især Domkirkemuseet, Håndværkermuseet og Museet for Samtidskunst er interessante at besøge, hvis I vil have indsigt i dansk historie samt nutidige strømninger inden for kunsten. Kulturen er nærmest allestedsværende i Roskilde, og familien, der elsker intellektuel stimulans, vil hurtigt kunne udfylde vinterferiens skema.

For hele familien

Har man børn i skolealderen, skal Vikingeskibsmuseet i Roskilde simpelthen opleves. Her kan man opleve de flotteste autentiske vikingeskibe, der virkelig kan sætte gang i fantasien for både små og store. Der er rig mulighed for både at lære en masse om vikingetiden i Danmark samt at få lov til at opleve vikingelivet på egen krop. I kan få lov at stå på et af vikingeskibene og lade som om, I selv er søfarende, mens lydoptagelser af bølger, der omgiver skibet, giver en realistisk fornemmelse af at være til søs.

Derudover har Roskilde et væld af legepladser og udendørsarealer, der er perfekte til aktive børn, der kan lide at være i naturen. Selv i vinterferien er der masser at opleve i den østsjællandske natur. I kan for eksempel gå ture i det smukke landskab eller tage på rutefart på fjorden. Mulighederne er altså mange, og I kan nemt beskæftige hele familien i en uges vinterferie.