Business

Rundt i Danmark blomstrer Street Food – og uanset om du er i Viborg eller på Østerbro, kan du finde Street Food lige rundt om hjørnet. Men hvorfor er danskerne egentlig lige pludselig blevet så begejstrede for det koncept, der ellers har været normalen i de fleste asiatiske byer i flere århundreder?

Virksomhed

Hooked

Webside

https://gethooked.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 16. december

Street Food: Danskernes nye favorit

I artiklen her kigger vi ind i det danske Street Food. Hvad er det, der gør det så specielt, og hvorfor er det, at de traditionelle danske restauranter bliver valgt fra til fordel for de nye og mere simple madboder, der har skiftet tallerkenen ud med en bæredygtig bambusbakke? Hvilket blandt andet er blevet kendetegnet for flere restauranter i Kødbyen, København.

Et gammelt koncept, men med en ny kvalitet

En af de mere iøjnefaldende årsager til, at Street Food i dag har fået mere anerkendelse, end det havde tidligere, er, at kvaliteten af den mad, der serveres, er blevet bedre. Råvarerne er friske, og den fedtede grillmad, der før blev serveret i diverse food-stands, er skiftet ud med lækre salater og eksotiske alternativer – og det er nok i høj grad også denne udvikling, der har fået danskerne til at integrere Street Food.

Med den højnede kvalitet og det større udvalg skulle man måske forvente, at prisen dermed også ville stige – men det er faktisk sjældent tilfældet. For selvom det unægtelig er dyrere at have et mere eksotisk udvalg af Street Food, er det faktisk svært at gennemskue på de priser, man bliver præsenteret for. Og det er måske også derfor, at den moderne Street Food for alvor kan give restaurationsbranchen kamp til stregen.

Hyggelig og stemningsfuld madoplevelse

Foruden unægtelig at være en interessant og spændende kulinarisk oplevelse at spise moderne Street Food, er det også stemningsfuldt udover det sædvenlige. For hvor man ofte på restaurant sidder nedtonet og intimt, er man ved Street Food ude i det åbne – og man kan ikke være forsikret om at skulle have et bord alene.

Netop den imødekommende stemning, der er over Street Food, er da også en af de ting, der gør, at det især er de unge, der har taget konceptet til sig. På den måde er det mere accepteret at tage med en flok gode venner ud at spise, mens man samtidig snakker højlydt og griner henover bordet – og man skal ofte ikke være enige i, hvilken restaurant eller spisebod, man vælger.

Hver især kan man nemlig vælge præcis den ret eller det køkken, man er mest til eller har allermest lyst til. Og det er måske dette kendetegn, der gør, at Street Food netop er blevet et koncept, der også er ret brugt og eftertragtet i hverdagen, hvor det måske er for formelt eller bare kræver for meget tid at bestille bord og gå på klassisk restaurant.

Har man ikke prøvet kræfter med nutidens Street Food, kan man med fordel undersøge de fede koncepter i landets større byer. Her finder man nemlig ofte større Street Food-haller eller -pladser – og så er udvalget og de mange forskellige boder også ofte derefter.