Business

Fastfood i Vejle er ikke en kedelig oplevelse.

Virksomhed

Grillen Burgerbar

Telefon

+45 35 35 35 69

E-mail

info@grillenburgerbar.dk

Webside

https://grillenburgerbar.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 22. november

Michelin eller ægte 1960’er-stemning?

Hvis du går efter en dansk burger- eller fastfoodrestaurant, forventer du nok ikke det helt store af indretningen og atmosfæren. Det er trods alt bare et sted, du skal have en hurtig bid mad for det meste. Men vil du også gerne have lidt mere hygge på en lækker restaurant i Vejle? Så læs med her, hvor vi kigger nærmere på to vidt forskellige burgerrestauranter i byen. Her dykker vi ned i, hvordan atmosfæren føles, og hvad indretningen og farverne gør ved din opfattelse af stedet.

Flere kloge hoveder har bevist, at hvis atmosfæren er hyggelig og lækker, gør det din opfattelse af maden mere positiv. Det giver også god mening, når man tænker over det. Hvilken stemning er du ude efter til din næste date, din næste genforening med veninderne eller din næste forkælelsesaften med familien? Den hyggelige Michelin-stemning eller amerikansk burger i Memphis?

Skandinavisk og stilrent i beton

Første besøg er på Grillen Burgerbar på Søndergade 24. Når du træder ind i restauranten, fornemmer du straks den hyggelige atmosfære. Restauranten er en del af en kæde af samme navn, der også findes Aalborg, Herning, Aarhus og flere steder i København. De har alle det tilfælles, at lokalerne er indrettet i et stilrent og skandinavisk look. Den mørke indretning bestående af betonfarver og mørkegrå vægge gør en hel del ved stemningen hos Grillen Burgerbar, og selvom det måske lyder bart og koldt med beton og mørke nuancer, formår Grillen alligevel at skrue op for hyggen med billeder, belysning og håndskrevne tavlekort.

På væggene ser du selvfølgelig deres ikoniske logo samt ordene ”guilty pleasure”, der stemmer helt overens med konceptet. Stifterne mener, at alle skal have mulighed for at få sig en ”greasy burger”. Det er lige netop det, du finder på menukortet i deres restauranter. Lækre kvalitetsburgere i lokaler, der kunne ligne noget fra en Michelin-restaurant. Forskellen er bare, at her er der ikke nogen, der kigger skævt til dig, hvis du spiser med fingrene.

Til bords med Elvis

Næste restaurant er inspireret af en helt anden verdensdel, nemlig de sydlige stater i Amerika. Der er naturligvis tale om Highway 51. Det kan godt føles som at være med i en film, når du træder ind i de 1960’er-inspirerede lokaler. Med servitricer i prikkede kjoler, billeder af Elvis på væggene og et menukort, der er fyldt med amerikansk mad. Dineren er stærkt inspireret af Elvis, og på menukortet finder du selvfølgelig også sangerens yndlingssandwich og favoritsodavand.

Du finder også en restaurant i Aarhus og en i Randers. I Randers er der blevet bygget en kopi af Elvis’ eget hus, Graceland, som en hyldest til kongen af rock’n’roll. De lyse lokaler er selvfølgelig blevet moderniseret siden 1960’erne, så du er fri for at sidde i gamle og slidte sofaer. Men når det så er sagt, er dineren klart et besøg værd. Om det gælder tømmermændene eller en aften med familien, går man ikke derfra uden et smil på læben.