Business

Flis i haven har mange praktiske egenskaber. Når ukrudtet myldrer op alle vegne, er flis et rigtig godt middel til at holde det nede. Det kan for eksempel være i et bed, eller langs eller under hækken, hvor der også ofte kommer meget ukrudt.

Virksomhed

DK-Tec

Adresse

Ærøvej 8, 5800 Nyborg

Telefon

66 12 82 22

E-mail

info@dk-tec.dk

Webside

https://www.dk-tec.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 30. november

Lav din egen flis til haven

Hvis du har en større have med store træer eller lignende, som engang i mellem skal have skåret nogle grene fra, så de ikke kommer til at fylde for meget, kan man praktisk bruge disse grene som flis. Det kræver blot, at du investerer i en flishugger eller kompostkværn.

Det er også især praktisk, hvis du har en større landejendom, hvor du har mange træer og buske, som der skal ryddes ud i engang i mellem. Ved selv at køre det igennem en flishugger eller kompostkværn, slipper du også for flere ture frem og tilbage til genbrugspladsen.

Flis som kompost

Hvis du har så meget flis, at du ikke kan bruge det hele til bede eller hækken, for at holde ukrudt nede, kan flisen også benyttes som kompost. Så i stedet for at køre hækkens afklip på genbrugspladsen, kan du på den måde selv skabe værdifuld gødning til din have. Ikke nok med at du sparer turen til genbrugspladsen, men havens egne ressourcer genbruges og benyttes samme sted, som det reelt kommer fra. Spred komposten mellem buskadserne eller hvor det ellers er anvendeligt i din have. I øvrigt ligger det også som et lag det beskytter mod udtørring, varme og frost.

Flishugger eller kompostkværn

Flishuggere og kompostkværn kan fås i forskellige varianter. De fås også til traktor, som den kan spændes efter. Dette er igen især praktisk, hvis du har en større ejendom.

Den primære forskel på en flishugger og en kompostkværn er størrelsen. Kompostkværnen benyttes oftest til brug af mindre grene og blade, hvor flishuggeren kan tage noget større grene og stykker træ sammenlignet med.