Business

Et boligkøb er en stor beslutning. Alt er som aldrig før, og i de fleste tilfælde betyder det et farvel til noget kendt – og goddag til noget nyt. Der er altså mange ting at tage højde for i boligkøbsprocessen.

Virksomhed

Bomae

Adresse

Frederiksberg Alle 6a, 1820 Frederiksberg

Telefon

72 600 400

E-mail

kontakt@bomae.dk

Webside

https://www.bomae.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 29. maj

Kan Køberrådgivning svare sig?

Derfor kan det som oftest godt betale sig at være pakket ind i den rigtige rådgivning i en af livets største investeringer.

Hvad koster det at købe til 2.5 millioner kroner?

De samlede omkostningerne i forbindelse med køb af en drømmebolig til 2,5 millioner kroner løber typisk op imellem 70.000 og 96.000 kr. og fordeles på to måder: De omkostninger, som du skal betale kontant og det beløb, som lægges ind i finansieringen af boligen.

Køber du en bolig til 2,5 millioner kroner, skal du som minimum have en egen betaling på 125.000 kroner, da det er lovkrav, at man selv skal stille med et minimum af 5% i udbetaling. Derudover skal du betale for tinglysning af skødet og for eventuelt andet rådgivning, hvilket sammenlagt løber op i cirka +25.000 kr.

Vælger du en ejerskifteforsikring, forhøjes beløbet med cirka 7.000 kr. Med andre ord skal du have omkring 157.000 kroner op af lommen for at købe en bolig til 2,5 millioner kroner.

De resterende omkostninger bliver typisk dækket gennem låntagning som led i den samlede finansieringspakke. Den helt store udgiftspost er tinglysningsafgiften på 1,5 procent af det lånte beløb. Tinglysningsafgiften er en variabel størrelse, da du har mulighed for at genbruge afgiften på eksisterende pantebreve i ejendommen.

Endeligt er der omkostningerne til bank og realkreditselskab, som i det nævnte eksempel typisk udgør cirka 25.000 kroner i gebyrer. Her er der ikke taget stilling til hvilken rente, du opnår på dit banklån, da det er et forhandlingsparameter, som du kan forhandle dig til med banken.

Som du kan læse i ovenstående regnestykke, så er det en bekostelig affære at købe bolig, og der er mange omkostninger der skal holdes nede. Det er dog netop her, at køberrådgivning med Bomae kan give mening og være utrolig værdifuldt i købsfasen.

Ved at alliere sig med den rigtige rådgivning og have professionelle folk til at forhandle med både banken og sælgers mand, ejendomsmægleren, så er du sikker på, at du ikke betaler for meget.

En handel på dine vilkår og betingelser

Hvis vi tager udgangspunkt i ovenstående eksempel og siger, at din Købermægler formår at handle boligen ned med 100.000 kroner, så du i alt kun skal betale 2,4 millioner kroner for dit hus ved at handle hurtigt og strategisk, og uden at have følelser involveret, så har det en kæmpe konsekvens i det videre regnestykke for resten af dit boligkøb.

100.000 kroner i afslag betyder nemlig det mindre i lån, et mindre tinglysningsgebyr og en mindre udbetaling.

Herudover er den finansielle rådgivning endda også være med til at forhandle med banken på renten af dit kommende boliglån. Selv halve procentsatser gør nemlig en kæmpe forskel hvis du ser over en årrække.

Det er altså hurtigt tjent hjem at gøre brug af den rigtige rådgivning ikke alene på den sikkerhed og tryghed, du vil opleve, men i særdeleshed også i den økonomiske besparelse der opnås ved, at Køberrådgiverne forhandler de bedste vilkår, priser og betingelser for dig.