Business

Der findes mange forskellige typer af glas inden for industrien.

Virksomhed

Mirit Glas

Adresse

Marielundvej 37 D, 2730 Herlev

Telefon

+45 44 94 44 49

E-mail

post@mirit.dk

Webside

https://miritglas.com/dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 25. februar

Industriel borosilikatglas, pyrex, tempax, simax, duran - kært barn har mange navne

Inden for industrien bruges mange forskellige typer af glas, herunder finder man industriel borosilikatglas, der anvendes til alt fra skueglas efter mål og laboratorieudstyr til belysningsglas og diverse industriartikler. Borosilikatglas går under mange navne, og du kender det måske som pyrex, tempax, simax, duran eller noget helt andet - men glasset er nu engang det samme.

Borosilikatglas til industri har mange egenskaber, der kan gøre det relevant at bruge inden for mange forskellige brancher og til mange forskellige formål.

Læs med her, hvor du kan blive klogere på glassets egenskaber, anvendelsesmetoder og velegnede brancher.

Industriel borosilikatglas - Glas til industri med mange egenskaber

Det, der gør borosilikatglas til noget helt særligt, er glassets unikke resistens over for høje temperaturer, bratte temperaturskift og dets holdbarhed i forbindelse med aggressive kemikalier.

Borosilikatglas har nemlig en særegen korrosionsbestandighed, og derfor forbliver glasset altid neutralt - og det er selv ved kontakt med aggressive kemikalier. Kun få metaller fører til mærkbar korrosion i glasoverfladen. Disse tæller:

- Flussyre

- Koncentreret fosforsyre

- Stærke kaustiske opløsninger ved høje temperaturer

Herudover kan det være relevant at bemærke, at borosilikatglas ikke kan hærdes kemisk, fordi natriumindholdet i glasset simpelthen er for lavt. Til gengæld hærdes glasset termisk, hvilket giver glasset en endnu større resistens over for temperaturforskelle - og samtidig større styrke og sikkerhed ved eventuel brækage.

I disse brancher bruges industriel borosilikatglas

Borosilikatglas har forståeligt nok mange forskellige anvendelsesmåder, og derfor bruges glasset ikke kun i en enkelt industri. Borosilikatglas anvendes blandt andet som skueglas, til laboratorieudstyr, til belysningsglas og en lang række andre industriartikler, hvor glassets høje resistens kommer til gavn.

Borosilikatglas er kemisk resistent, det har gode hygiejne-egenskaber og er samtidig ridsefast. Derfor anvendes glasset også til alt fra ildfaste fade til laboratorieudstyr.

Borosilikatglas er særligt oplagt at anvende som skueglas på grund af glassets resistens. Skueglas anvendes til at holde instrumenter eller måleapparater adskilte fra industrielle processer, mens glasset samtidig giver mulighed for at kunne se ind i beholderen og dermed overvåge den eventuelle proces, der foregår. Det åbner op for, at man kan måle, observere og så videre.