Business

De fleste kan godt lide at vide, hvem de fører en samtale med – det er rart at have et navn på den, man har en smalltalk med, som hjælper én i en forretning, eller som man taler med til en reception.

Virksomhed

Skiltex

Adresse

Ejby industrivej 91c, 2600 Glostrup

Telefon

70 20 40 98

E-mail

info@skiltex.dk

Webside

https://www.skiltex.dk/shop/frontpage.html

Annonce Virksomhedsprofil - 25. juli

Hvad hedder du?

Navneskilte kan gøre enhver dialog en smule mere personlig – de behøver hverken være så store, at det blokerer dit outfit, men heller ikke så små, at det kunne være lige meget. Men er navneskilte egentlig en absolut nødvendighed?

Hvornår bør du bruge navneskilte?

Der er utallige anledninger, hvor navneskilte er både belejlige og praktiske.

Når du står i butikken og får hjælp til størrelser, farver eller design. Når du er på konference i forretningsøjemed og netværker med en masse potentielle samarbejdspartnere. Når du er til paneldebatter og pressemøder, hvor du skal overvære nyheder og diskussioner mellem de fremmødte. Når du får serveret mad af tjeneren på caféen eller tjekker ind på hotellet på ferien. Eller hvis du er til tandlæge eller på hospitalet og gerne vil kunne tiltale din behandler.

Hvorfor bør du bruge navneskilte?

Navneskilte kan gøre en samtale lidt mere personlig, og det kan lette stemningen en smule, hvis man har mulighed for at tiltale sin samtalepartner ved navn. Både atmosfære og samtale vil typisk få et venligere præg, og kommunikationen med hinanden vil blive mere åben.

Det kan desuden have et særdeles praktisk formål – for eksempel hvis du ganske enkelt glemmer navnet på den person, du taler med, hvis du gerne vil rose en ansat for fortrinligt arbejde over for vedkommendes overordnede, eller hvis du skal henvende dig direkte til vedkommende i en større menneskemængde.

Skal det fulde navn fremgå af navneskiltet?

Generelt er det en smagssag, om man ønsker, at det fulde navn fremgår af navneskiltet. I nogle tilfælde kan det dog være tilrådeligt at bruge sit efternavn på navneskiltet – for eksempel ved konferencer og events, hvor du oftest skal netværke og smalltalke enten med samarbejdspartnere, kunder eller forhåbentlig fremtidige klienter og leverandører. Her kan det være mest praktisk at have sit efternavn stående – så har din samtalepartner nemmere ved at finde dig for eksempel på LinkedIn bagefter.

I andre tilfælde vil man direkte fraråde at skrive sit navn på et navneskilt. Det gælder for eksempel en række offentlige hverv, hvor ansatte i særlige tilfælde kan fjerne deres efternavne på navneskiltet og alene have fornavn og titel stående. Det sker af sikkerhedshensyn. Det gælder for eksempel en sygeplejerske, som skal beskytte sig mod, at patienter eller pårørende finder ham eller hende, fordi vedkommende har et lidt specielt efternavn. Det skyldes, at trusler mod offentligt ansatte desværre er stigende – det omfatter ikke kun sygeplejersker, men også brandmænd, parkeringsvagter, politi, fængselspersonale, hjemmeplejere og ansatte i psykiatrien.