Business

Hvis du håber på at få succes med dating, kan du komme foran i køen af singler, hvis du kan fortælle vittigheder, er til at stole på og formår at tage dig af dine nærmeste. Humor, loyalitet og omsorgsfuldhed er nemlig de tre træk, som vi danskere finder mest tiltrækkende, viser en ny undersøgelse.

Virksomhed

Findenkaereste.dk

Adresse

Jyllandsgade 59, 6700 Esbjerg

E-mail

info@findenkaereste.dk

Webside

https://findenkaereste.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 11. juni

Humor, loyalitet og omsorgsfuldhed er de karaktertræk, som tiltrækker os mest

Humor, loyalitet og omsorgsfuldhed er de tre karaktertræk, som er mest tiltrækkende. Det viser en ny undersøgelse foretaget af FindEnKæreste, hvor 1.403 danskere er blevet spurgt ind til hvilke karaktertræk og egenskaber, som en kommende partner skal besidde, hvis de skal findes tiltrækkende.

Undersøgelsen er foretaget ved hjælp af et spørgeskema, der blev delt i forskellige dating-grupper på Facebook, hvor de adspurgte kunne krydse af ved 26 karaktertræk. Respondenterne kunne frit sætte adskillige krydser, hvis der var mere end ét karaktertræk, som var vigtigt for dem.

I slutningen af spørgeskemaet blev de adspurgte desuden opfordret til at byde ind med yderligere træk, hvis de vurderede, at der manglede noget på listen.

Vi går efter bløde værdier

Resultatet af undersøgelsen er klart; vi tiltrækkes af bløde værdier. Humor (88,1 %), loyalitet (78,8 %) og omsorgsfuldhed (76,8 %) er således at finde øverst på listen over de træk, som tiltrækker os.

Det ydre er dog ikke uvæsentligt, når vi dater, men vi skal faktisk helt ned på 8. pladsen, før vi støder på det første karaktertræk, som kan betegnes som overfladisk. Her finder vi ’flotte øjne’, som 53,9 % af respondenterne har peget på som værende tiltrækkende. Tre placeringer længere nede, på en 11. plads, finder vi ’Et flot smil’, som 44,2 % af de adspurgte vurderede som vigtige for tiltrækningen.

De mindst populære karaktertræk viste sig at være popularitet (2,6 %), rigdom (2,1 %) og modspil (1,4 %), som sammen udgjorde den nederste top tre.

De indsendte bud på tiltrækkende træk

Efter at have valgt et eller flere karaktertræk, som man fandt tiltrækkende, kunne man byde ind med yderligere karaktertræk og egenskaber. Iblandt disse modtog FindEnKæreste.dk blandt andet:

•Flotte tænder

•At personen ønsker at afse tid til os

•Fællesrejser

•Charme

•Imødekommenhed

•Duft og udseende

Mænd og kvinder er enige

En smule overraskende er der enighed om de mest tiltrækkende træk blandt mænd og kvinder, som begge peger på Humor, loyalitet og omsorgsfuldhed som de vigtigste. På fjerdepladsen opstår der dog en smule splid, for imens kvinder mener at omsorgsfuldhed er vigtigt, vægter mænd venlighed højere.

Undersøgelsen bekræftede også fordommen, at mænd går mere efter det ydre, end kvinder gør. 64 % af mændene var enige om, at flotte øjne var vigtige, imens andelen af kvinder som var enige, blot var 52 %.