Business

Den københavnske scene for mad og gourmet er i konstant udvikling, og nye trends kommer og går.

Virksomhed

OLIOLI

E-mail

info@oliolipoke.com

Webside

https://www.oliolipoke.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 2. januar

Guide: Madtrends i København, du skal kende til

Men hvad rører sig egentlig inden for kulinariske trends, som du skal kende til og måske prøve kræfter med, inden de er væk eller overtager pladsen fra dine nuværende favoritter? Det kan du blive klogere på her i artiklen, hvor vi har samlet tre madtrends, der kommer til at være definerende og altdominerende det næste år – og formentlig også flere år fremad.

Det asiatiske køkken får endnu bedre fat .

En af de ting, der allerede er ved at have fået godt fat i danske madentusiaster, er de nye skud på stammen inden for asiatiske køkken. Særligt inden for fastfood og convenience-mad sker der en masse, som koncentrerer sig om hovedstaden. Ikke nok med at den traditionelle asiatiske buffet og retter som forårsruller har fået nyt liv og råvarer, så er helt nye koncepter også kommet på menuen, herunder fx poke bowls. Det er overordnet set en skål med et mix af forskellige grøntsager, tit akkompagneret af en smule magert kød eller fisk – og naturligvis godt krydret med både spices og nytænkende dressinger. Vil du vise omverdenen, at du er en ægte foodie, og at du er med på moden, så kan du finde poke bowls flere steder i København, fx på en restaurant Amager. Det er blandt de mest instavenlige madtrends overhovedet, så tag bare din smartphone med dig – så bliver øjnene også mætte!

Grøn og bæredygtigt kan også smage godt

Du behøver ikke at spise icebergsalat og andre halvkedelige, uinspirerende grøntsager, hvis du vil tænke grønt og bæredygtigt, når du spiser. Faktisk popper det ene madsted op efter det andet i disse år, som alle har et mål om at gøre os mere klimabevidste, når vi spiser og hjælpe os med at vælge en mere miljørigtig kostsammensætning. Hvis du gerne vil være med på en trend, der også spænder bredere end bare det, du putter i munden, så er de mange veganske og vegetariske spisesteder helt sikkert noget for dig. Prøv alt fra lækre supper og sprøde sandwiches til risretter og mexicansk inspireret mad sprængfyldt med krydderier og smag. Bare fordi du ikke spiser kød eller animalsk, er det ikke ensbetydende med, at der er sparet på den gode smagsoplevelse. Det skal helt sikkert prøves.

Gademad vinder fortsat frem

Streetfood har i et par år været det nyeste nye inden for en anderledes gourmetoplevelse, og selvom det vil være at presse citronen at påstå, at det stadig er hipt og trendy, så kan du sagtens stadig gå på opdagelse i gademadens mange muligheder og nye fortolkninger af det, du kender og elsker – også uden for de større, etablerede streetfood-områder. Tag fx på Christiania og prøv mad fra det, der vel kan betegnes som folkekøkkenet, eller udforsk de små sidegader, du ellers ikke ville begive dig ud af. Der ligger man trends og lurer lige om hjørnet, som bare venter på at blive opdaget.