Business

At blive øm i ryggen og nakken efter en lang arbejdsdag på kontoret foran computeren, er et meget normalt problem blandt mange mennesker.

Virksomhed

Kinnarps

Adresse

Roskildevej 522, 2605 Brøndby

Telefon

70 15 10 10

E-mail

info@kinnarps.dk

Webside

https://www.kinnarps.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 6. november

Få en bedre arbejdsstilling ved computeren med disse tips og tricks

Dette kan der dog ofte findes en relativt nem løsning på, da denne slags smerter og ømhed ofte skyldes, at man har en forkert arbejdsstilling, som ikke er god for kroppen.

Sådan indstiller du dit bord korrekt

En god løsning på de fleste problemer i forbindelse med forkert arbejdsstilling på kontoret, kan være hæve- sænkeborde. Ved et hæve- sænkebord kan man skiftevis stå op og sidde ned foran computeren, uden at skal bøje ryggen unødigt for at nå tastaturet og se på skærmen. Samtidig er det smart at få bevægelse ind i hverdagen, når man arbejder på kontor, for at få løsnet op for eventuelle spændinger i nakke, ryg og skuldre.

Bordpladen skal helst være af et materiale som er ikke-reflekterende. Derudover skal der være plads på og omkring bordet, så du kan ændre din position med jævne mellemrum og alt efter, hvad der passer dig bedst på det givne tidspunkt.

Sådan indstiller du din stol korrekt

Det er vigtigt at du har en kontorstol, som du kan justere i højden, i ryggen og i sædet. Her er det mest optimalt at have en kontorstol, hvor både ryggen og sædet kan justeres hver for sig. Desuden er det smartest, hvis stoffet på stolen er en smule groft, og ikke glat, sådan at du ikke kommer til at glide på din stol, når du sidder på den i lang tid ad gangen.

Sørg for at du kan lægge to til tre fingre ind i mellem kanten af sædet og din knæhase, når du sidder på stolen. Sædet på stolen skal også helst kunne vippe en smule forover, sådan at du ikke kommer til at lukke for blodomløbet til dine ben. Det er i denne forbindelse også vigtigt, at du kan sætte dine fødder fladt på gulvet.

Ryggen på din kontorstol skal være indstillet, sådan at den støtter din lænd, når du sidder på stolen. Det er også bedst, hvis der ikke er armlæn på stolen, da disse ofte er vanskelige at justere i højden, sådan at de kan passe til dine arme, samtidig med at du kan få stolen helt ind til bordet. Det er vigtigt at du kan slappe af i dine skuldre, når du sidder på stolen, samt at du kan have dine arme til at hænge ned langs siden. Dine underarme skal hvile på bordet, når du benytter både tastaturet og musen, og du skal helst ikke behøve bevæge dine arme særligt meget for at kunne nå både tastaturet og musen.