Business

El cigaretter - også kendt som elektroniske cigaretter - er i de seneste år blevet ekstra populære, men der findes stadig rigtig stor forvirring om, hvordan de fungerer, hvilken effekt de har på kroppen, hvor samt hvornår de må bruges og så videre.

Virksomhed

Elekcig AB

Adresse

Mäster Johansgatan 6, 21121 Malmö

Telefon

71 99 67 30

E-mail

info@elekcig.dk

Webside

https://www.elekcig.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 14. oktober

El cigaretter - hvad er de for en størrelse?

Kort sagt har en el cigaret tre bestanddele: En batteridel, en clearomizer og en forstøver.

El cigaretter undersøges jævnligt, men det vides stadig ikke, hvad langsigtet brug af el cigarettens dampe har af effekt på lungerne og det generelle helbred.

El cigarettens bestanddele

Batteriet

Batteriet er det, der gør, at en el cigaret er elektronisk. Den aktiveres ved, at forbrugeren holder en knap inde. Batteriet aktiverer da clearomizeren. Clearomizeren gør, at e væsken fordamper, så den kan inhaleres.

Da en el cigaret er batteridrevet, skal den oplades jævnligt. Alt efter størrelsen på batteriet kan det holde i længere eller kortere tid, og derfor varierer opladetid også per el cigaret.

Clearomizer

Forbrugeren påfylder e væske i clearomizeren - en lille tank. Det er ofte vigtigt ikke at fylde clearomizeren helt op, der der stadig skal være lidt luft i tanken.

Forstøver

Inde i clearomizer-tanken sidder forstøveren - også kendt som coil, atomizer, brænder eller lignende - som oftest kan udskiftes. Forstøverens eneste opgave er at lave e væsken om til damp, som forbrugeren så kan inhalere.

En forstøver skal skiftes ud jævnligt. Alt afhængigt af hvor ofte den bruges, skal den udskiftes efter 1-4 uger.

Hvor må man bruge en el cigaret?

I 2016 blev der i dansk lovgivning vedtaget en række love i henhold til el cigaretter.

Det er ikke tilladt at bruge el cigaretter i offentlige transportmidler eller taxaer. Institutioner, hvor børn og unge under 18 år generelt befinder sig, tillader heller ikke brugen af el cigaretter.

Som udgangspunkt er det ellers lovligt at ryge el cigaretter på øvrige offentlige steder. Nogle steder kan vælge at nedsætte et rygeforbud, som også omfatter el cigaretter - det kunne eksempelvis være på arbejdspladser, hospitaler og indkøbscentre.

Joyetech laver el cigaretter

Kinesiske Joyetech blev grundlagt i 2007. De er baseret i Kina og har gennem de seneste mange år koncentreret sig om udvikling af deres brand.

Joyetech er en af de store ledere inden for produktion og markedsføring af el cigaretter verden over. E cigaretter fra Joyetech kan købes online.