Business

Virksomhed

Tine K Home

Webside

https://www.tinekhome.com/da/

Annonce Virksomhedsprofil - 5. august

Derfor er bambusmøbler kommet i søgelyset

Bambus er fremme i søgelyset de her dage, da græssorten har en række særpræg, der gør den god at anvende som erstatning for materialer, der ikke er nær så miljøvenlige at dyrke.

Det gælder inden for tøjindustrien, hvor bambustøj har været fremhævet som et alternativ til bomuld, da dyrkningen sker på en måde, der er mere skånsom over for naturen. Samme argumenter gør sig gældende inden for møbelindustrien, hvor bambus slet og ret er at foretrække, fx som materialet i bohememøbler.

Køb Boheme og Bambus møbler hos Tine K Home, hvis du ønsker at se talrige konkrete bud på møbler lavet af bambus, der passer ind i hjem eller sommerhus. Ønsker du at blive klogere på fortrin ved bambus, både de miljømæssige og øvrige, så følg med her – så sørger vi for at få dig ført ajour.

Bambus kan dyrkes på miljøvenlig måde

Bambus har en naturlig evne til at modstå angreb fra mikroorganismer og behøver derfor ikke få pesticider tilføjet under dyrkning. Det giver øjeblikkelig gevinst i det grønne regnskab, miljøhensyn udgør, da der så ikke siver pesticider ned i grundvandet. Kunstgødning klarer bambus sig også fint uden, hvor landmanden så kan give græsset lidt økologisk gødning for at sætte skub i væksten.

Af de årsager kan bambusmøbler laves, uden miljøet lider nogen synderlig belastning, og hvad angår bambussens rødder, spirer nyt græs frem derfra efter høst. Det er derfor unødvendigt at så nyt græs. Er bambus plantet én gang, får du altså et stort afkast i materiale over hele plantens levetid.

Bambusmøbler har mange former

For at kunne bruge bambus i møbler skal materialet først behandles. Behandlingen består i, at bambus bliver kogt i saltvand, hvilket både desinficerer det og giver det en styrke, der gør materialet egnet til brug i møbler. Efter det får bambussen lov at tørre i solen – og så er det gjort klar til brug i:

•Sofa- og loungeborde bygget op om små bambuspæle og med bordplader af små lameller.

•Taburetter, sofaer, spisestole og solsenge, ofte i minimalistisk design så de står diskret.

•Markedskurve i åben flet til brug som lampeskærme, der viser bambus’ gode fleksibilitet.

Både når det gælder at lave stærke møbler, der kan tåle tunge pres, og når det kommer til flot fletværk, finder du altså bambusmøbler af høj kvalitet. Da bambusmøbler bl.a. findes i form af kollektioner, kan du let sætte mål om at indføre et bambustema i stuens interiør for at live den op.

Hold dine bambusmøbler i stand

Siden møblerne byder på diskrete designs, lyse og upolstrede overflader, der ikke lægger voldsomt beslag på pladsen i rummet, kan det at have bambusmøbler stående i stedet for større, tunge sofaer og stole åbne op for mere plads at boltre dig på i dit eget hjem. Bambusmøbler er også lette at pleje:

•Fjern snavs og pletter fra møblet med en rengøringssvamp, evt. med skurepulver på.

•Skyl overfladen med vand for at få al opløst snavs og vaskemiddel væk.

•Spray med rengøringsmiddel, der indeholder klor, ammoniak eller eddike.