Business

Det er ikke altid lige nemt at gennemskue om man virkelig får valuta for pengene, når det kommer til bredbåndsforbindelser.

Virksomhed

TjekBredbånd

Adresse

Klostergade 56C, 8000 Aarhus C

Webside

https://tjekbredbaand.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 27. september

Bredbånd – Får du hvad du betaler for?

Man vil naturligvis gerne have så god en forbindelse som muligt, så man kan se serier på Netflix, spille computerspil online og samtidig høre musik på en af de mange musikservices. Dette er noget, der stiller høje krav til en forbindelse, men problem er bare, at man ikke altid får den forbindelse som man regner med.

Hvordan får man den bedste internetforbindelse?

For at være sikker på, at man får det bedste mulige internet, så bør man benytte de faste forbindelser. Det betyder, at man skal benytte fibernet, ADSL eller noget i den dur, for det er de meste stabile og hurtige løsninger.

Især fibernet bliver ikke belastet af, at der er mange brugere på samme tid, som man kender det fra andre forbindelser. Kabler er simpelthen den hurtigste og mest stabile løsning. Det betyder dog ikke, at man ikke kan benytte andet, men det er den løsning, hvor man får mest valuta for pengene.

Hvad er behovet?

Når man ser på sit behov, så skal man i den grad overveje, hvor mange der benytter forbindelsen i husstanden, for der er rigtigt mange apparater, der belaster forbindelsen i dag. Har man et par børn, så kan man godt regne med, at de står for en betydelig del af denne belastning.

Spillekonsoller, tv’er, mobiltelefoner, computere, tablets og meget mere, alt sammen belaster det ens internetforbindelse, og hvis man ikke benytter en fast forbindelse, så kan ens reelle hastighed svinge utroligt meget. Det betyder, at man kan risikere at betale for en hastighed, som man faktisk ikke får alligevel.

Vær opmærksom på, at det typisk er downloadhastigheden, som vi hænger os mest i. Det er den, der betyder om man kan streame film på Netflix eller YouTube. Men hvis man arbejder hjemmefra eller uploader en del generelt, så skal man også være meget opmærksom på uploadhastigheden. Her skal der endnu engang slås et slag for fibernet eller bredbånd, da det giver den højeste hastighed og mest stabil forbindelse.

Hvad siger reglerne omkring hastighederne?

Når man betaler for et produkt eller en service, så forventer man naturligvis, at udbyderen lever op til dette. Men som sagt længere oppe, så er det langt fra altid, at man virkelig får det.

Det er dog ikke ulovligt, når en internetudbyder giver en langsommere forbindelse, end man betaler for. Faktisk skal hastighederne være helt op til 25% langsommere end lovet, før man kan klage til selskabet. Det virker måske lidt uretfærdigt, men som sagt, så er der mange ting der belaster internettet i dag og derfor må man forvente, at forbindelsen kan variere en smule. Er det dog et vedholdende problem, så bør man tage kontakt og få en ordning, som alle kan være tjent med.

- Reglerne for bredbånd siger at en udbyder må markedsføre ”op til”-hastigheder. Dette betyder at de gerne må skrive ”Op til 100 m/bit”, men de skal kunne garantere 80% af den hastighed. Ellers er det falsk markedsføring.

- Minimumshastigheden skal oplyses og være fuldt synlig, så man som kunde ved nøjagtigt hvad man som minimum kan forvente.

- Desuden skal udbyderen kunne dokumentere hvor meget det belaster internetforbindelsen, hvis det levere på samme linje som tv og telefon.

Det er ikke alle udbydere, der har været lige gode til at overholde disse krav, men hvis man sørger for at være opmærksom på disse regler, så har man et rigtigt godt kort på hånden, hvis ens udbyder forsøger at springe over hvor gærdet er lavest.