Business

Har du tænkt på at udskifte dine nye vinduer, så du er bedre sikret mod vinterens kulde?

Virksomhed

Sparvinduer

Adresse

Kratholmvej 27, 5260 Odense S

Telefon

70 20 18 87

E-mail

sparvinduer@sparvinduer.dk

Webside

https://www.sparvinduer.dk

Annonce Virksomhedsprofil - 13. september

5 råd før du vælger nye vinduer

Vinteren nærmer sig med hastige skridt, og hvis din bolig har ældre vinduer, er det en god idé at få udskiftet dem hurtigst muligt. Du kan spare mange penge på din varmeregning, hvis du udskifter dine utætte vinduer, og derudover kan de nye vinduer også øge komforten i din bolig. Herunder finder du fem gode råd, som du bør kende, før du vælger dine nye vinduer.

Vælg vinduer, som passer til dit hus

Det er vigtigt, at du overvejer din boligs arkitektur, når du vælger nye vinduer til dit hus. Gammeldags bondehusvinduer passer godt til en bolig på landet, mens dannebrogsvinduer er fremragende i en muremestervilla. Til moderne boliger har man flere forskellige valgmuligheder, og man kan både vælge almindelige tophængte vinduer eller mere moderne vendevinduer.

Hvis du er i tvivl om valget af vinduer, kan du få inspiration fra lignende boliger i området. Hvilke huse ligner dit, og hvilke huse har pæne vinduer? Du kan også se hvilke huse, der blev nomineret til Byfondens årlige præmiering.

Få vinduer i det rette materiale

Traditionelle vinduer er lavet i træ, hvilket er pænt, men træ kræver desværre også vedligeholdelse, og derfor er mange begyndt at vælge mere moderne materialer.

Vinduer i træ og aluminium er hurtigt blevet det mest populære valg, når danskerne skal have nye vinduer, og det er der mange grunde til. Vinduer i plast kræver ikke vedligeholdelse, men mange bryder sig ikke om udseendet på pladsvinduer. Til sammenligning er træ- og aluminiumsvinduer blot beklædt med aluminium på ydersiden, hvilket stadig give en flot træprofil på den indvendige side af vinduet.

Hvis du vælger trævinduer, bør du være opmærksom på at vælge vinduer af god kvalitet. Vinduerne bør for eksempel have en høj procentdel af kernetræ.

Undersøg energimærket i din bolig

Moderne vinduer fås både med to- og trelags glas. Tre lag giver naturligvis den bedste isolering, men hvis du bor i en ældre bolig, er det ikke sikkert, at det kan betale sig at investere i vinduer med tre lag glas.

Hvis du vil vide, om du skal vælge vinduer med to eller tre lag glas, bør du tjekke energimærkningen på din bolig. Ligger den helt i bund, kan det næppe betale sig at investere i vinduer med tre lag glas. Der er dog undtagelser til denne regel, og det er muligt, at det kan betale sig, hvis du for eksempel varmer din bolig op med el radiatorer, som er meget dyre i drift.

Vær grundig med opmålingen

Det er vigtigt, at du er ufatteligt grundig med opmålingen til dine nye vinduer, før du bestiller dem. Dette er især vigtigt, hvis du bestiller design efter dine mål, da disse ikke kan returneres, når du først har modtaget dem.

Hvis du bestiller vinduer efter standardmål, har du oftest mulighed for at returnere dem. Det er dog stadig en træls situation så mål hellere efter en ekstra gang. Er du ikke tryg ved selv at foretage opmålingen, kan du hyre en fagmand. Det tager ikke lang tid, og så har du en garanti for, at målene er rigtige.

Vælg vinduer til det nordiske klima

Det nordiske klima byder både på varmt, koldt og fugtigt vejr. Dette stille store krav til dine vinduers holdbarhed, og derfor er det en god idé, at vælge vinduer, som er specielt lavet til det danske klima. SpareVinduer forhandler både vinduer til det danske, svenske og norske marked, hvilket har givet dem en stor ekspertise på området.Vinduer vil altid være en større investering, så sørg for at få gode vinduer med en lang holdbarhed. Du kan med fordel vælge en forhandler, som tilbyder garanti på alle vinduer.