Fans er klar til Final 4 i Aalborg

FREDERIKSHAVN: Da fodboldspilleren Allan Simonsen med en følt inderside satte det afgørende straffespark ind på Englands superkeeper Peter Shilton 23. september i 1983 på selveste Wembley, skete der noget i Danmark.

De danske roligans var født.

Lige siden har fans været en stor del af enhver sportsbegivenhed i dette land. Det gælder også i ishockey, og i Frederikshavn White Hawks har de deres egen fangruppering. De kalder sig ”White Hawks’ Hvide Hær”, og man kan se og høre dem til alle White Hawks’ hjemmekampe. Stortrommer, sange og bannere er en del af deres faste udrustning, og i øjeblikket er fanklubben i gang med at forberede sig til den kommende weekends profilerede Final 4-arrangement i Gigantium i Aalborg, hvor White Hawks for første gang er med. Det ser fanformand Mathias Thomsen meget frem til.

Aalborg er tættere på

- Det er stort for fanklubben, at White Hawks er med i år. Sidste år foregik det hele jo i Jyske Bank Boxen i Herning, og det var et flot arrangement. Men vi var desværre ikke med, så det er fedt, at det nu sker. Og så gør det heller ikke noget, at det finder sted i Aalborg, hvortil det er nemt for frederikshavnere at komme. Så forhåbentlig bliver vi rigtigt mange.

”White Hawks Hvide Hær” har igennem længere tid arbejdet med forskellige tiltag i forbindelse med Final 4. Én af dem er en kæmpe tifo, der skal bruges, når høgespillerne fredag løber på isen til semifinalen mod SønderjyskE:

- Vi har bestil flere end 1000 flag, som bliver udleveret til de frederikshavnske tilskuere, der møder op i Gigantium. Og så har vi indkøbt mere end 120 meter stof, der bliver syet sammen til en stor tifo. Meningen er, at tifoen skal hæves over alle tilskuere, når spillerne løber på isen. Det bliver uden tvivl festligt. Tifoen er naturligvis i White Hawks-farverne blå, hvid og rød.

Tag med til Aalborg

Mathias Thomsen ser gerne, at så mange frederikshavnere som muligt tager turen til Aalborg for at støtte holdet. Mange højlydte fans kan nemlig have afgørende indflydelse på spillet på isen, mener han:

- Vi kan lægge et pres på modstanderne, når vi er engagerede og støjende. Vi har tidligere brugt klappere og andre ting, der laver støj, og det giver altid en god stemning, som spillerne forhåbentlig bliver inspirerede af.

Man taler om, at vendelboer af og til kan have det en smule vært med at lade sig rive med. Det kan Mathias Thomsen godt skrive under på, og det er en udfordring, når man er fangruppe og sat i verden for at engagere andre:

- Vi håber på at kunne skabe en lige så stemning som den man oplevede, da White Hawks og Aalborg Pirates mødte hinanden imellem jul og nytår. Den var fed. Så det handler om at vi – lige som spillerne – skal være klar fra første fløjt. Men det er ikke nemt, for vendelboere kan godt være lidt sløve i optrækket. Der skal noget særligt til at få dem op af stolene. I andre byer er det eksempelvis helt naturligt, at folk rejser sig op, når deres helte løber på isen. Det gør man ikke i Frederikshavn, men det burde vi, synes jeg.

Ishockeyfolket har set frem til Final 4 i lang tid, og på de sociale medier har debatten lystigt handlet om, hvem der vinder, og hvem der ikke gør. Men man har også kunnet forenes i lysten til at ville skabe en god og venskabelig stemning, og det synes Mathias Thomsen godt om:

- Vi har hørt, at SønderjyskE kommer med noget nyt til semfinalen. Også en tifo, tror jeg, og vi har hørt at Rungsted kommer med noget til deres semifinale mod Aalborg Pirates. På Facebook så jeg, at til kampen mellem Herning og Odense forleden da lavede deres tilskuere en fanmarch rundt i hallen. Det kunne da være fedt at lave det til Final 4. Vi har overvejet, om vi skulle stå i spidsen for det. Vi tænker i øjeblikket over, om vi skal tage kontakt til SønderjyskEs fanklub og få dem med på ideen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...