Dansk Røde Kors’ Herberg for Kvinder i Hvidovre modtager vinterstrik fra Danhostel Skagen

SKAGEN: Dansk Røde Kors’ Herberg for Kvinder i Hvidovre modtager vinterstrik fra Danhostel Skagen

- Vinterstrikket er en del af Danhostels landsdækkende kampagne ”Strik for en sag”

Ideen og initiativet om at støtte Strik for en sag, kommer fra det lokale værtspar på Danhostel Skagen, Tove Therp og Rolf Hauge. Tove har gennem hele livet været en flittig og dygtig ”strikker”, så at gå ind i arbejdet med at strikke til et godt formål, kom helt naturligt, da man på Danhostel Skagen tidligere på året drøftede, hvilke lokale initiativer, man kunne iværksætte i forbindelse med stedets arbejde med FN’s Verdensmål. Vært Rolf Hauge fortæller:

- Hos Danhostel Skagen ser vi meget positivt på, at Danhostel har valgt at arbejde aktivt med FN’s Verdensmål, og at vi nu også lokalt kan være med til at gøre en forskel for hinanden og for vores planet. Vi arbejder allerede med flere tiltag heroppe og da min kone Tove kom på ideen om at vi kunne strikke til danskere, som har behov for lidt særlig støtte fx her i vintermånederne, så synes vi begge, at den gode idé skulle bringes videre til alle vores hostels i Danmark. På denne måde kunne vi brede initiativet ud og være med til at hjælpe endnu flere mennesker. Og det har været en stor fornøjelse for os at se, hvor positivt både vores medarbejdere, gæster og folk fra lokalområdet har taget imod opfordringen til at strikke – der er gennem de seneste mange måneder blevet strikket flittigt og vi er godt tilfredse med vores bidrag, som jo netop doneres til et rigtigt godt og vigtigt formål, udtaler Rolf Hauge.

Der var stor glæde på Dansk Røde Kors’ Herberg for Kvinder i Hvidovre, da Danhostel kom forbi med masser af lunt vinterstrik til herbergets kvinder. Donationen er et resultat af kampagnen Strik for en sag, som Danhostel lancerede på alle sine 63 hostels tidligere på året. Her opfordrede man både gæster og medarbejdere på de forskellige hostels til at gribe strikkepindene og være med til at strikke halstørklæder, huer, vanter mv. det hele med det gode formål at donere de mange strikkede effekter til mennesker med særlige behov. Strik for en sag kampagnen er blot en af de mange aktiviteter, som Danhostel i år har implementeret i forbindelse med deres engagement og arbejde med FN’s Verdensmål.

Da Danhostel tidligere på året som en af de første hostel kæder i verden, offentliggjorde deres engagement i FN’s Verdensmål, var det med et ønske om virkelig at kunne gøre en forskel både nationalt og lokalt. Man uddannede i denne forbindelse alle medarbejdere hos Danhostel og udarbejdede ligeledes en konkret handlingsplan, som der nu arbejdes aktivt med både centralt og lokalt.

Det var Mia Omø Lundsgaard Larsen, forstander på Dansk Røde Kors’ Herberg for Kvinder i Hvidovre, som på vegne af Røde Kors og deres 27 hjemløse kvinder på herberget, modtog Danhostels vinterstrik tidligere på dagen. Og forstanderen takkede varmt for bidraget, og udtalte blandt andet:

- Vi er rigtig glade for det dejlige vinterstrik, som vi i dag har modtaget af Danhostel. Donationer fra både private personer og fra virksomheder, er utroligt vigtige for os i vores arbejde med at hjælpe særligt udsatte grupper i befolkningen. Og netop i de kolde vintermåneder, har vi hårdt brug for både huer, vanter og halstørklæder til vores 27 kvindelige beboere. Jeg ved, at det hele vil blive godt modtaget og på vegne af Dansk Røde Kors, siger jeg Danhostel en varm tak, fordi de har valget at støtte vores særligt sårbare kvinder her på herberget, udtaler Mia Omø Lundsgaard Larsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...