SÆBY: Den 25. maj står foreningerne på Sæby havn sammen om at udbrede kendskabet til vandsportsaktiviteter på havnen og havet ud for Sæby – det er slet ikke så svært som mange måske tror!

Der sker store ting på Sæby Havn. En stor havneudvidelse er klar til at blive søsat, med plads til flere vandsportsaktiviteter. Allerede nu er der dog et væld af muligheder for at bruge havnen og havet aktivt i Sæby. Og alt det, vises frem lørdag d. 25. maj, når alle havnens foreninger og klubber står sammen om at afholde Havnens Dag – Vild med Vand.

Sæby Sejlklub er en af aktørerne bag Vild Med Vand og her kan man besøge sejlklubben i klubhuset på havnen, og høre om det skønne liv som sejler. Kig ned i en af sejlbådene eller få en tur - hvis vejret tillader det. Der er også optimistjoller i vandet og sejlads med klubbens ny juniorbåd. Sejlsport spænder vidt, fra lækre lystyachter til små familiebåde, fra hurtige kapsejlere til komfortable motorsejlere, der er plads til alle typer og det behøver hverken at være dyrt, farligt eller besværligt. Kom og hør mere på havnens dag, hvis du er Vild med Vand.

På den anden side af åen ligger Sæby Ro – og kajakklub, den ældste af byens vandsportsforeninger. Klubben holder også åbent hus, med mulighed for at høre om ro- og kajakaktiviteter, ligesom der selvfølgelig også her er både i vandet, med mulighed for at få en prøvetur.

Havnens yngste forening er standup padlerne, SUP-Sæby, der er vokset hastigt siden opstarten sidste år. Klubben er i år for første gang med til Vild med Vand i Sæby, hvor der naturligvis også er mulighed for at prøve en tur på vandet – eller i vandet, hvis det kniber med balancen. Turene foregår med instruktør, så der skal bestilles plads på klubbens facebookside. Og tag for en sikkerhedsskyld håndklæde og tørt tøj med.

Men frygt ikke, Sæby Redningsstation er også klar på dagen, lige som alle øvrige dage året rundt, til at rykke ud og hjælpe. Til Vild med Vand dagen er der åbent hus på stationen, og der vil blive demonstreret forskeligt udstyr, og mulighed for at se redningsbåden. Sæby Rednings- og Bjærgelag holder åbent skib på kutteren Kaperen, hvor man kan få men snak om foreningens aktiviteter og sikkert en masse andre røverhistorier fra livet på Sæby havn. Kystmuseets kutter, Hansa deltager også med åbent skib ligesom man kan komme ombord i den snart 120 år gamle postbåd, Brødrene. Skal der mere fart over feltet, er der mulighed for at prøve en sejltur i den lynhurtige RIB-båd, der kan sejle med 60 knob (110 km/t).

Får man varmen af alle disse mange aktiviteter, kan man blive kølet ned i Vinterbaderne, De Blå Næsers koldtvandsbassin. Det er ikke så slemt, som det lyder og føles rigtig godt, især bagefter. Og så skulle det være sundt. Det er klubbens medlemmer klar til at fortælle mere om.

På havnen kan man i øvrigt møde Jagtforeningen, der fortæller om havjagt med skydekonkurrence og en stor samling lokkefugle, og ved Klostergydens Fisk kan man se og klappe en fisk, og udfylde en fiske-tips-kupon med flotte præmier i udsigt. Ved alle aktørerne er der også en konkurrence med præmier fra Det glade Ishus.

Hele arrangementet søsættes af Borgmester Birgit Hansen lørdag d. 25. maj, kl. 10, hvor der også er gratis kagemand til alle fremmødte på pladsen foran det gamle værft, og sluttes af med en eftermiddagsforestilling i Retfærdigheden, hvor den gamle film, Far til Fire På Landet vises. Filmen blev som bekendt optaget i Sæby, med mange scener fra havnen i 1955.

Vild med Vand er en landsdækkende begivenhed, koordineret af Dansk Sejlunion. Formålet med dagen er at åbne øjnene for de mange forskellige muligheder, der findes inden for vandsports eller aktiviteter omkring de danske havne og kyster. Men også at nedbryde de fordomme, der kan være omkring sejlsport, at det er dyrt, farligt, besværligt og kræver meget udstyr. Det kan det også blive, men det kan også være meget enkelt og nemt at gå til, uden større investering og forudsætninger, og det er netop det, de mange foreninger står klar til at fortælle op på denne dag, så endnu flere kan blive vilde med vand og tør springe ud i det.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...