DOF vil have gang i biodiversiteten

KOMMUNEN: Alle sejl skal sættes til, hvis der skal gøres noget for at få flere fugle og sikre biodiversiteten i den nordjyske natur.

Det mener man i Dansk Ornitologisk Forening Nordjylland (DOF Nordjylland), Danmarks Jægerforbund og LandboNord, som i den anledning har sat flere initiativer i gang.

- Vi er flere, der er blevet klar over, at vi står over for en alvorlig klima- og biodiversitetskrise, som vi skal handle på. Derfor må vi handle på flere fronter. Et sted at begynde er ved at sikre flere fugle i naturen. Der er mange små naturområder, der har stor betydning for biodiversiteten, både i landbrugslandet og i små bysamfund, som vi skal værne om, siger Svend Erik Mikkelsen, bestyrelsesmedlem i Dansk Ornitologisk Forening Nordjylland.

Et af de steder, hvor der er gjort en indsats for fuglelivet, er hos landmand Niels Kristian Oien på Anneksgården, Kirkevej 19 i Sæby,

Og det er et initiativ, som LandboNord gerne ser flere af.

- Det handler om, at vi sammen finder løsninger med respekt for både natur og erhverv. Samarbejdet med DOF Nordjylland og Danmarks Jægerforbund betyder, at vi kan handle i fællesskab og inspirere endnu flere til at sikre et blomstrende insekt- og fugleliv, siger næstformand i LandboNord, Lars Mellemkjær.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...