Så er billetsalget klar til ny gennemmusikalsk teaterkoncert om 70´ernes Frederikshavn.

FREDERIKSHAVN: ”Krigen om vartegnet” er en fantastisk opfølger til ”Historien om købstaden”, som tog publikum med storm og blev et rørende og nostalgisk omdrejningspunkt i Købstadsjubilæet sidste år.

Den nye forestilling opsættes på i alt otte spilledatoer i august ved Krudttårnet, og fortsætter med stor kærlighed og fed musik fortællingen om Frederikshavn.

Denne gang gælder det 70´ernes fiskeri- færge- og industriby no. 1 på nordspidsen af Danmark.

”Krigen om vartegnet” vil med strejf af både nostalgi, frisind og ungdommelig vildskab, tage publikum med på en rejse i Frederikshavns udvikling, som særligt udfordrede os i 70´erne, hvor hele byens centrum, fuldstændigt blev ommøbleret og dødsdommen blev afsagt over den gamle banegård fra 1871.

- Vi indbyder frederikshavnerne - og alle andre, der har lyst til at tage med på en musikalsk tidsrejse tilbage til årene med flytning af Krudttårnet, bygning af Panamax-dokken og bilfrie søndage i provinsbyen på kanten af Kattegat, fortæller Jan Michael Madsen, der igen i år har taget handsken op og er klar til at bjergtage os alle med en opsætning, der virkelig vil give genlyd langt ud over byens grænser.

Den verbale kamp om Krudttårnets skæbne er rammehistorien og imens balladen mellem lokale erhvervsmæssige og politiske interesser spidser til, fløjter livet i Frederikshavns butiksverden derud af i samme toneart, som fløjten på værftet.

Høj puls og cigarføring præger bybilledet, alt i mens massive indtægter fra millioner af hel- og halvbeduggede færgegæster, vælter ind i kasseapparaterne hver eneste dag.

Vi kommer til at opleve en refleksiv vild og varm historie om 70’ernes Frederikshavn, da byen var en af Danmarks største fiskerihavne, oplandsbyerne eksploderede med udstykninger og parcelhusbyggerier, og værftet som udvidede så meget, at byens gamle fæstning og vartegn, Krudttårnet, måtte vige og afgive sin historiske plads ved vandet gennem hundreder af år, - ja måtte måske endda rives ned og fyldes i et hul et sted.

- Det er lykkedes at samle holdet fra sidste års forestilling, og det er med glæde at vi præsenterer Jimmy Jørgensen, Caspar Phillipson, norske Live Johansen og svenske Merje Kägu i endnu en fantastisk musikalsk forestilling.

- Musikken og sangene iscenesættes med en omfattende sceneproduktion der gør brug af allernyeste projektions teknik, så visuelle effekter som film, grafik, fotos, animationer og en stærk lysproduktion, får den røde tråd i Frederikshavns 70´er historie, til at gå op i en musikalsk og visuel helhed, fortæller Jan Michael Madsen.

Tekster og musik skabes af brødrene Rasmus Madsen Munch og Mathias Madsen Munch, samt Claus Reenberg og Jan Michael Madsen.

Idé og produktion står Jan Michael Madsen, Fonden Tordenskiold, for.

Der tilbydes inden forestillingen en lækker let sommermenu, og ved Krudttårnet opstilles et stort teatertelt, der indvendigt indrettes med tribune, så alle publikummer har fuldt udsyn og kan nyde forestillingen siddende i lækre polstrede stole.

Billetsalget til de i alt 8 forestillinger starter fredag 12. april kl. 9.

Efter sidste års store publikumssucces, med ni udsolgte forestillinger, kan det være en god ide at være hurtigt ude hvis man vil sikre sig billetter til ”Krigen om vartegnet”.

Billetter kan købes på www.vartegnet.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...