Aktørerne er gået i kunstmalerlære - så forberedelserne er i fuld gang

KOMMUNEN: Nyopsætningen af den anmelderroste musicalen ’Lyset over Skagen’ indtager Frederikshavn de første tre dage af august og forberedelserne er i fuld gang.

Musicalen har premiere i Arena Nord 1. august, og i løbet af de tre dage er der fire opsætninger inden musicalen tager på turné rundt i hele landet.

Musicalen fortæller historien om de berømte Skagensmalere omkring det forrige århundredeskifte, hvor ægteparret Marie og P.S. Krøyer sammen med Anna og Michael Ancher, Hugo Alven og Holger Drachmann spillede en central rolle i det skandinaviske kunstnerliv.

Det stærke lys og den storslåede natur bjergtog kunstnere, som derfor søgte til Skagen for at forevige deres oplevelse og fascination i deres malerier. I `Lyset over Skagen’ lever Marie og P.S. Krøyer et uharmonisk kunstnerliv, der sprænges i stykker da den svenske komponist Hugo Alven melder sin ankomst.

Foruden et fængende trekantsdrama får vi med fortættede scener og romantiske ballader indsigt i en betydningsfuld del af Danmarks kulturhistorie. En del af kulturhistorien, der stadig den dag i dag beundres over hele verden.

Som en del af forberedelserne til musicalen, har de fire hovedrolleindehavere Silke Brianell, Tomas Ambt Kofod, Nicoline Siff Møller og Jesper Lundgaard været i mesterlære hos kunstneren Mikael Melbye, hvor de blev undervist i Skagensmalernes teknikker.

Mikael Melbye har blandt andet portrætteret kongelige og politiske ledere og været udstillet blandt andet på Det Nationalhistoriske Museum og Det Kongelige Teater.

Formålet med kurset hos Mikael Melbye har været at give skuespillerne et indblik i malerfaget og dermed de bedste forudsætninger for at formidle Skagensmalernes liv på scenen.

Bag nyopsætningen står instruktør Daniel Bohr.

Det var selv samme instruktør, der instruerede opsætningen i 2007.

`Lyset over Skagen’ anno 2019 bliver løftet af nogle af de største danske musicaltalenter.

Silke Biranell og Thomas Ambt Kofod indtager de ikoniske roller som henholdsvis Marie Krøyer og P.S. Krøyer, mens Anna Ancher og Michael Anker bliver spillet af Nicoline Siff Møller og Jesper Lundgaard.

Joachim Knop spiller den svenske komponist Hugo Alven, og Anders Teigen spiller rollen som Holger Drachmann.

Derudover indtager komiker og skuespiller Anders Bircow rollen som fiskeskipper og italiensk kok.

- Det er med stor fornøjelse, at vi igen får lov til at formidle den på én gang dramatiske, harmoniske og historiske fortælling om de danske skagensmalere på musicalscenen. Jeg glæder mig meget til at forvandle en svunden tid på ny sammen med et dygtigt hold bag scenen og imponerende skuespillere på scenen, siger instruktør Daniel Bohr.

`Lyset over Skagen’ fik forrygende medløb, da den spillede på landets teatre tilbage i 2007. Flere end 60.000 mennesker oplevede dengang genoplivningen af skagensmalernes liv, som viste sig at skabe stor begejstring – både blandt publikum og anmeldere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...