Veteraner møder virksomheder på Flådestationen i Frederikshavn

KOMMUNEN: For nogle veteraner kan det være svært at omsætte sine militære kompetencer til et job i det civile.

Det er man også bevidste om på Flådestationen, som selv har ansat flere veteraner.

- Forsvarets Hovedværksteder er en arbejdsplads, hvor veteranerne kan beskæftige sig med militære opgaver blandt civile kollegaer. Vi kan på den måde være en naturlig mellemstation, hvor du som veteran kan anvende dine militære færdigheder og samtidig forberede dig på et job uden for hegnet, siger orlogskaptajn Morten Hvilshøj Sørensen, Forsvarets Hovedværksteder på Flådestationen i Frederikshavn.

Og på den måde kan mange andre virksomheder i landet også gøre en forskel i forhold til at skabe arbejdsplads til veteranerne.

Derfor arrangeres der nu 17. juni en slags jobdating hos Forsvarets Hovedværksteder på Flådstationen.

En række virksomheder som eksempelvis Hydrema, KMD Aalborg og Huset Venture Nordjylland har meldt deres ankomst til arrangementet.

Det er virksomheder, der allerede har erfaringer med at ansætte veteraner, og de har sagt ja til at møde veteraner til en uforpligtende snak om job.

Borgmester Birgit Hansen bakker op om arrangementet.

- Jeg synes, det her er en god indsats. Vores veteraner fortjener i den grad en hjælpende hånd til at komme ind på arbejdsmarkedet, når de vender hjem fra tjeneste. Og det er opløftende at se, at lokale virksomheder træder til for at tage imod dem og deres kompetencer, siger hun.

Arrangementet i Frederikshavn er en del af den landsdækkende indsats Veteraner i job – fra brændpunkt til beskæftigelse, der skal skabe job til veteraner, som befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet.

Danmark har omkring 30.000 veteraner i den arbejdsdygtige alder, og mange af dem glider ubesværet ind på arbejdsmarkedet efter deres militære karriere.

Men for nogle er overgangen svær, fordi de måske har fysiske eller psykiske udfordringer efter voldsomme oplevelser under deres udsendelse.

- Og dem er vi forpligtet til at hjælpe, forklarer Ea Nielsen, kommunikationschef hos Cabi og projektleder for Veteraner i job – fra brændpunkt til beskæftigelse.

- Vi arbejder for at mennesker og virksomheder kan lykkes. Og vi ved, at noget af det, der skal til for at lykkes, er det rigtige match mellem kandidaten og den virksomhed, som skal ansætte. Veteraner har en masse ressourcer, og mange virksomheder mangler arbejdskraft, så hvis vi får skabt det rigtige match, har vi en vindersag for begge parter, siger hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...