Bangsbo Freja stod atter bag DBU´s Fodboldskole

FREDERIKSHAVN: Det er efterhånden blevet en fast tradition, at når den ene skole stopper, starter den anden.

Dansk Boldspil Unions Fodboldskole er flyttet fast ind hos Bangsbo Freja i den første uge af skolernes sommerferie, og den spiller en væsentlig rolle hos en ordentlig stak unge fodboldspillere.

I årets udgave var der hele 82 unge fodboldspillere tilmeldt, og de havde set frem til en uge, hvor træningen med bolden var i højsædet.

Og så havde man fokus på udviklingen af spillernes motorik.

Bjarne Pedersen, træner i Bangsbo Freja, synes, at spillere i løbet af en uges fodboldskole skal lære mange ting.

- Vi forsøger at komme godt rundt om alle dele af et barns motoriske udvikling. Vi træner balance, og vi træner intensivt på nogle tekniske detaljer. Og så træner vi naturligvis også de sociale kompetencer, som man virkelig skal have i brug i løbet af en lang uge.

- Og der er også lidt pres på spillerne. Vi har eksempelvis indført, at man har lektier for. Hver enkelt spiller skulle gå hjem og øve sig og lave mindst ti hårde spark, inden man dukkede og den næste dag. Det var spillerne vilde med.

Hele Bangsbo Frejas anlæg blev taget i brug, og det betød blandt andet, at man inddrog en skråning, der ellers aldrig bliver benyttet til fodbold. Men det havde en mening.

- Det er faktisk en ide, vi har lånt fra FC Midtjylland. Vi trænede på skråningen, fordi det giver en særlig udfordring til spillerne. Det er ikke nemt at holde styr på bolden, når underlaget er skråt. Til gengæld stiller det store krav til spillernes motorik og boldbehandling, og de to områder ville vi gerne styrke, , siger Bjarne Pedersen, der synes, at årets fodboldskole blev én af de bedste, der har været holdt.

- Tilmeldingen var helt tilpas. Anlægget passer fint til 82 spillere, og det fungerede perfekt. Men vi havde desuden rigtigt gode hjælpere knyttet til i år.

- Det betyder meget, at tingene fungerer på de enkelte stationer, som spillerne skal rundt på. Og så var det ikke uvæsentligt, at flere forældre gav en hånd med. Nogle kom med kager, andre var aktive på banerne, og det gav alt i alt en lærerig uge for spillerne, , siger Bjarne Pedersen.

Og det har han ret i, i hvert fald hvis man spørger syvårige Marius Strøm, som er sikker på, at han fik lært noget på fodboldskolen.

- Det er godt at gå på fodboldskole, for man får mange nye venner. Det har jeg i hvert fald fået.

- Og så har jeg også lært nogle nye finter. For eksempel kan jeg nu en finte, hvor man skal vende sig meget hurtigt.

Sammen med de 81 andre fodboldspillere kunne Marius Strøm glæde sig over, at vejrguderne hele ugen var i fodboldhumør. Og som en festlig afslutning på løjerne var alle spillerne inviteret til at få gratis is hos Bono Gelato.

Det var Marius´ mormor, Gitte Strøm, der havde lavet aftalen, og ligesom fodboldugen fik isen topkarakterer hos fodboldspillerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...