Han så døden i øjnene. Nu hjælper han andre.

FREDERIKSHAVN: Året er 2006. Mikkel får et knivstik i halsen til en gymnasiefest, hvor han forsøgte at redde sin veninde, der desværre ikke overlevede.

Mikkel overlever og begynder en lang sej kamp med systemet og med genoptræning. Den historie kan du høre om på Frederikshavn Bibliotek onsdag 21. november klokken 19.

- Jeg får at vide, at nervebanerne til 15 forskellige muskler er ødelagt, og at der kun er omkring fem procent chance for, at et par af musklerne kommer til at fungere igen. Med andre ord mener lægerne, at jeg bør forberede mig på et liv som handicappet, fortæller den nu 29-årige Mikkel Salling Holmgaard og fortsætter:

- Min første reaktion på den besked er: »Det skal I fandeme ikke bestemme«.

- Fem procent chance er jo trods alt stadig en chance, og jeg vil ikke risikere at sidde som 90-årig og fortryde, at jeg ikke forsøgte at gøre noget ved armen og smerterne, da jeg var 19 år.

Ved siden af genoptræningsforløbet, har Mikkel præsteret utrolige resultater, som vidner om et unikt drive og en unik tankegang, som ikke findes andre steder. Han slås hver eneste dag for at styrke genoptræningsenhederne i Danmark, og han hjælper dagligt mennesker med at præstere store resultater. Det gør han blandt andet i hans projekt The Back To Life Project, hvor han arbejder både i USA og Danmark.

- Da jeg lå i hospitalssengen for ti år siden, var det, jeg havde allermest brug for, at en person ville tage mig i hånden og hjælpe og rådgive mig gennem hele forløbet, men en sådan person kom aldrig.

- Ingen rådgav mig om, hvilken fysioterapeut, bank og advokat, jeg skulle vælge. Ingen rådgav mine forældre om, hvordan de bedst kunne støtte mig. Og ingen rådgav mine venner om, hvordan de kunne være gode kammerater for mig. Nu vil jeg være den rådgiver for andre, fortæller han.

- Jeg ved også, hvor hårdt det kan være at koncentrere sig 100 procent om genoptræningen, hvis man samtidig selv skal sørge for alt det praktiske med at kontakte forsikringsselskab, advokat og bank. Derfor tilbyder jeg dem, jeg hjælper, at tage mig af det praktiske, så de ikke drukner i papirarbejde men i stedet kan koncentrere sig om at vende tilbage til livet.

I dag har Mikkel hjulpet utallige mennesker, og det er alt fra volds- og trafikofre til personer der er blevet fejlopereret.

Mikkels foredrag tager dig ind i en unik tankegang om, hvad det vil sige at have drive og holde fokus. Sidder man med genoptræningsproblemer giver det enhver lytter lysten til at gå ud hver eneste dag, for at præstere på et endnu højere niveau. Alt dette ud af en voldsom fortælling, fortalt med et overskud og glimt i øjet, som skal opleves for at forstås.

Billetter købes hos LOF – Frederikshavn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...