Byfonden inviterer til en snak over hække på Forårsmessen

FREDERIKSHAVN: Traditionen tro kan man få sig en god snak med Frederikshavn Byfond, når der kaldes til Forårsmesse i Arena Nord.

Og der er meget at snakke om.

For Byfonden er et sandt omdrejningspunkt for udviklingen af den by, vi alle sammen er så glade for - og som vi gerne ser udvikle sig mere og mere.

Det er 22 år siden Byfonden blev sat i verden med det erklærede formål at skabe stolthed og engagement i forhold til vores by og de huse, vi bor i.

Det mål er blevet forfægtet gennem præmiering af godt byggeri, tilskud til konkrete projekter og temaer, der altid har relateret sig til bymiljøet - senest med drifts- og udviklingsansvaret for Poesiparken.

- Vi håber at rigtig mange kigger forbi os på forårsmessen, for der er så meget vi gerne vil tale om, siger Casper Sørensen, der er medlem af Byfondens bestyrelse.

Det hænger sammen med at Byfonden er i lidt af et vadested i forhold til præmieringer.

- Det er sværere og sværere at finde præmieringsegnede ejendomme inden for den ramme vi har - og samtidigt kan vi se, at der er et fald i antallet af tilskudsberettigede projekter siger Casper Sørensen.

Hidtil har man i forhold til de to elementer haft fokus på huse bygget før 1940.

- Vi har nu valgt at ændre rammen, så vi fokuserer på huse bygget før 1960 - altså før typehuskulturen for alvor tog over.

- Og samtidigt har vi valgt at præmiere i forhold til de nye projekter, der er skubbet gang.

- Har de en kurs, der tegner godt, ja så kan vi sagtens vælge at præmiere selv om helheden endnu ikke er på plads, siger Casper Sørensen.

Man kigger specielt på enkeltdele, facader og detaljer.

Det er et led i den revitalisering af Byfonden, og vi håber da at frederikshavnerne lige stopper op og tager en snak med os om, hvad de synes, vi skal gøre.

- Vi har jo brug for gode forslag, så vi gennem det gode eksempel kan bane vejen for en spændende udvikling for vores by, siger Casper Sørensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...