NATUR: Brønderslev Kommune har givet nyt liv til ti vandreruter, der har fået ny afmærkning med pile og skilte med info om dyr og planter

Folk er vilde med at vandre og færdes i naturen, og Brønderslev Kommune er nu klar til at rulle den grønne løber ud til både turister og egne borgere: Der er postet 300.000 kr. i ti vandreruter, så de er lige til at gå til. Det er kommet ny afmærkning med pile, skilte med information om dyr og planter samt store trærammer til de vandrendes såkaldte instagram-moments er blandt de tiltag, der skal lokke flere ud i det fri.

- Det er blevet trendy at gå ture i naturen, og vi har sindsygt meget smuk natur at byde, siger erhvervschef Marianne Gade, Erhverv & Turisme i Brønderslev Kommune.

Det skal nu kommunikeres ud over rampen med flyers og en oversigt på Visit Brønderslevs hjemmeside.

I alt 90 kilometer vandringsrute ud af de cirka 1000 kilometer, der snor sig rundt hist og her i Brønderslev kommune, har fået nyt liv med en investering på 300.000 kroner.

Der er udnævnt sti-ambassadører, der jævnligt færdes på ruterne - Anni Guldberg Madsen, Brønderslev, er eksempelvis blevet ambassadør på stierne i Søheden. Det betyder, at hun skal melde ind til kommunen, hvis et træ er væltet på en sti - eller det halter med afmærkningen, så folk ikke kan finde vej. Hun vende tommelen op til kommunens projekt.

- Det er da fantastisk at få nogle gode muligheder for at opleve naturen. Jeg kigger selv meget på fugle, når jeg er afsted - og det er bare så afstressende for krop og sjæl, siger Anni Guldberg Madsen.

Der har for nylig været indvielse af ruterne - det skete ved Slettingen og Grevsmosen på Jerslev-kanten.

Fakta:

TI stier - lige til at gå til

10 vandreruter i Brønderslev Kommune har fået en overhaling og er peppet op med infotavler og nye afmærkninger:

Sømosen, Grevens Sti, Søheden Skov, Grevsmosen og Slettingen, Klokkerholm Møllesø, Øster Møllesø, Grinsted Plantage samt lokale ruter på Nordsøstien, Hærvejen og Jyske Ås.

Vandreruterne er trykt i en pjece, der ligges frem en række offentlige steder, ligesom hjemmesiden visitbroenderslev har en oversigt.

Projektet er finansieret med midler fra Brønderslev Kommune (100.000 kroner), Friluftsrådet (100.000 kroner) og LAG-midler (100.000 kroner).

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...