IdeFA – digitalt marketingbureau i Frederikshavn – benyttede i 2019 landdistriktsvækstpilot-ordningen til at ansætte en akademiker. Det har været en succes.

”Vi havde udarbejdet en ny strategi for vores virksomhed, der bl.a. betød et øget fokus på hotelbranchen. For at føre den ny strategi bedst muligt ud i livet havde vi behov for nye øjne på virksomheden. Det var vores håb, at en akademiker kunne tilføre vores virksomhed nogle nye kompetencer og nye måder at arbejde på,” siger direktør Søren Guldbæk Olsen, IdeFA, og fortsætter:

”Landdistriktsvækstpilot-ordningen ramte lige ind i vores behov. Vi fik ansat Sebastian Si Holst, der er cand. mag. I kommunikation, og det har virkelig været en gevinst. Han er naturligvis fortsat i jobbet også efter de 12 måneder med tilskud. Vi har især haft glæde af hans akademiske tilgang til projekter og problemstillinger samt hans evne til at researche og analysere for dermed skabe det bedst muligt grundlag for beslutninger.”

Det var tilfældig, men perfekt timing, for samtidig med at IdeFA havde fået øje på Landdistriktsvækstpilot-ordningen, havde Sebastian Si Holst sendt en uopfordret ansøgning.

”Jeg blev inviteret til jobsamtale, og under vores samtale fik vi sporet os ind på, hvordan min profil kunne bidrage til IdeFA Gruppen, deres kunder og samarbejdspartnere. Da der ikke var slået en stilling op, har det betydet, at jeg med Landdistriktsvækstpilot-ordningen har været med til at skabe min egen stilling,” siger Sebastian Si Holst.

Ny pulje kan søges nu

Innovationsfonden har netop åbnet en ny pulje til landdistriktsvækstpilot-ansøgninger. Den kan søges af mindre og mellemstore virksomheder i landdistrikter, og i den sammenhæng er hele Frederikshavn Kommune udpeget som landdistrikt.

Vækstpiloten skal have en videregående uddannelse og en kompetenceprofil, der bringer nye kompetencer ind i virksomheden. Han skal ansættes i en fuldtidsstilling, og hvis ansøgningen imødekommes, yder Innovationsfonden 150.000 kr. i tilskud til det første års løn.

Erhvervshus Nord har erfaring med at skrive disse ansøgninger og kan vejlede om valg af innovationsprojekt og kompetenceprofil for vækstpiloten.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...