Maskinhallen omdannes 8. februar til restaurant i bæredygtighedens navn

FREDERIKSHAVN: Ungeklimarådet laver pop-up restaurant under overskriften: Spis, hyg og vær klimabevidst

Maskinhallen i Frederikshavn omdannes 8. februar til restaurant i bæredygtighedens navn. Ungeklimarådet vil inspirere gæsterne til at ændre madvaner – uden løftede pegefingre

Tre skønne retter, en aften i godt selskab og ny inspiration med hjem.

Sådan håber Ungeklimarådet, at lørdag 8. februar kommer til at forløbe for de gæster, der besøger pop-up restauranten i Maskinhallen i Frederikshavn. Måltidet består af retter, der er henholdsvis vegetariske eller tilberedt af årstidsbestemte og lokalt producerede råvarer, og af fødevarer, der ellers var endt som madspild.

- Vi er ikke ude på at konkurrere med byens restauranter, vi vil med det her enkeltstående event gerne ud med ideen om hvor nemt og lækkert, det er at spise miljø- og klimavenligt. Madens klimaaftryk er nemt at sætte ned. Der er jo stor forskel på om dine grøntsager er produceret i Vendsyssel eller i Spanien. Samtidig er madspild et emne, der optager mange. Her vil vi gerne skubbe til folks fantasi, så de også derhjemme er mere kreative for at få spist alle resterne op, siger Marie Hjarbæk Andersen, medlem af Ungeklimarådet i Frederikshavn Kommune.

En aften for alle

Pop-up restauranten henvender sig til alle interesserede. Der er plads til 40, og det er derfor nødvendigt at reservere plads på forhånd. Medlemmerne af Ungeklimarådet serverer maden, mens en professionel kok står bag menuen:

- Vi vil gerne sætte fokus på, at lækker mad ikke nødvendigvis behøver at være en stor bøf, men at det også kan laves ude fra nogle billigere og lækre fødevarer. Der er talt meget om, at oksekød har et stort klimaaftryk, men i stedet for at tale mere om det, så lad os i stedet se på, hvor let det er at lave et lækkert måltid af madspild, af lokale og årstidsbestemte fødevarer, og som måske også er vegetariske. Så er vi dækket ind, så CO2udledningen bliver så lille som muligt. Samtidig håber vi, at alle får en rigtig hyggelig aften, fortæller Valentina Skjoldborg Viviano fra Ungeklimarådet.

Ungeklimarådet har tidligere holdt et event med fokus på genbrugstøj, og har flere arrangementer i støbeskeen. Ungeklimarådet i Frederikshavn Kommune kom til verden efter anbefaling fra Ungebyrådet, og ”voksen-byrådet” besluttede at følge anbefalingen. Danmarks første kommunale

Råd dannet for to år siden

Ungeklimaråd holdt sit første møde i foråret 2018. Inspirationen til Ungeklimarådets arbejde bliver blandt andet hentet fra Klimaambassaden på Danmarks grønne tænketank, Concito, og fra Frederikshavns tyske venskabsby Bremerhaven, der har Tysklands eneste ”Jugendklimarat”.

Prisen for menuen er sat, så den dækker omkostningerne, dvs. fx leje af lokale og løn til den professionelle kok, der har specialiseret sig i madspild og klimavenlig mad.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...