Ganske gratis kan unge fra kommunen deltage i workshops og lære om at være bag kulisserne i musikbranchen

FREDERIKSHAVN: Torsdag 14. november kl. 17 er det en god idé at møde op i Det Musiske Hus, hvis du går med en drøm at blive en del af livemusikken.

For den dag er der informationsmøde om et nyt kursus, hvor unge mennesker kan blive del af en koncertcrew, som skal lære at stable deres egne koncerter på benene i Maskinhallen.

Det fortæller Marie Weirgang som driver Projektmagerskolen, som netop arbejder med at få unge til at tage del i forskellige kulturelle projekter.

- Så i samarbejde med Det Musiske hus i Frederikshavn starter jeg et ungt koncertcrew op. De unge skal simpelthen til at lære at lave deres egne koncerter – for unge og af unge. Vi starter et forløb op, hvor de unge skal lære alt fra booking til markedsføring og afvikling, fortæller Marie Weiergang.

Deltagerne kommer til at arbejde i workshops med forskellige emner.

- Vi starter 21. november og kører så fem workshops i november, december og januar og forløbet ender ud med en koncert i Maskinhallen i uge 3, den endelige dato i januar har vi ikke fastlagt, det sker i samarbejde med de unge, og de up coming lokale bands, de gerne vil booke, forklarer projektmageren.

Det Musiske Hus har også Maskinhallen under sine vinger, og det er håbet, at unge musikinteresserede skal opleve, at Maskinhallen er deres sted. Derfor er det også her man fra Det Musiske Hus ønsker at have rammen for koncerten. Eller koncerterne forhåbentlig.

- Min plan, er at de unge bliver så glade for at arrangere koncerten i januar, at de har mod på at lave flere koncerter sammen eller med andre, som de så kan være med til at skabe et aktivt musikliv her i byen.

Marie Weiergang har tidligere arbejdet med lignende koncerter i Silkeborg, hvor de netop lykkedes at få de unge til at føle et ejerskab til et sted, og til at bakke op om det spirende musikalske liv i byen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...