Meget har Mille Holtegaard fået med sig fra sin ungdom som kunstner i Frederikshavn, men nu er det tid til at flyve fra reden over Kattegat til Gøteborg.

Med sine 19 år ligger Mille Holtegaard i den lave ende af gennemsnitsalderen på Akademin Valand i Göteborg, men det mener hun ikke bliver et problem, når hun skal starte til september.

- Som nordjyde lærer man at arbejde hårdt for at komme frem, da mulighederne for at lave en udstilling ikke altid er til rådighed. Man bliver nogle gange nødt til at arbejde lidt hårdere, når man er fra en mindre by, siger Mille Holtegaard, som mener, at nordjyder generelt er meget hårdtarbejdende.

Det er lidt usædvanligt at en dansker søger ind på et kunstakademi i Sverige frem for i København, og Mille Holtegaard nævner først og fremmest, at det var attraktivt for hende, at Göteborg ikke ligger så langt væk fra hendes hjemby.

Derudover fandt hun, at kunstakademiet i Göteborg har en god research afdeling, hvilket hun finder tiltrækkende da research er en stor del af den slags kunst hun laver.

- I det kunst jeg arbejder med, ligger over 50 procent af arbejdet i det der sker inden værket bliver til, siger hun.

Mille Holtegaard arbejder nemlig med konceptuelt kunst, hvor der lægges vægt på tankerne og budskabet bag værket, frem for det æstetiske udtryk. Det er altså ikke kunst i den klassiske forstand, så som malerier eller skulpturer, som Mille Holtegaard er interesseret i, og derfor valgte hun at søge over Kattegat til Sverige.

Mille Holtegaard håber, at hun en dag kan udstille på store kunstmuseer og måske endda sælge sin kunst, men det næste trin på vejen er altså den 3-årige lange uddannelse på Akademin Valand i Göteborg.

Mille Holtegaard gik på Frederikshavn Gymnasium og HF, hvor hun blev student i 2018.

Det gjorde hun imens hun gik til talentundervisning på et billedkunst grundkursus kaldet BGK, som ligger i Aalborg.

Det betød, at hun brugte omkring femten timer om ugen på sit kunstarbejde, alt imens hun skulle lave lektier og afleveringer.

På Frederikshavn gymnasium blev der dog givet meget frihed til at følge sin passion, så gymnasiet var på ingen måde til hindring for Mille Holtegaards kunstneriske udvikling.

Dette mener hun har haft stor betydning for, at hun i dag kan starte på kunstakademiet, og hun er meget taknemmelig for den erfaring hun har fået med sig fra sin gymnasietid i Frederikshavn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...