Galleriets seneste medlem udstiller frem til påske

FREDERIKSHAVN: Lone Stig er Galleri Viraks nyeste medlem.

Hun er en erfaren maler og har malet siden midt i 80-erne.

Hun maler fortrinsvis i olie på lærred og efter, at hun er sluttet på arbejdsmarkedet, er der kommet god gang i penslerne og fornyelsen.

Det kan man forvisse sig om, hvis man kigger forbi Galleri Virak lørdag 16. marts kl. 11, hvor der netop er fernisering på Lone Stigs udstilling.

Her kan man kan få en snak med kunstneren om arbejdsmetoder, motiver og inspirationer.

Lone Stigs udstilling ses i Galleri Virak til og med påsken.

- Motiver fra naturen er med til at skabe ro, noget som er godt i en fortravlet tid. På gåture langs havet og i naturen oplever jeg plads og ro til eftertanke, siger Lone Stig, som også holder meget af at arbejde i haven, hvor hun også finder inspiration til både motiver og farver.

De seneste år har hun sat fokus på blomster- og plantemotiver.

Den natur, hun bor i, danner grundlag for inspiration og dette ses tydeligt i både farvevalget, de organiske former, lysets spil og den nærmest meditative gentagelse af formerne.

Der er dog også andre ting, som kan skabe inspiration.

Inspirationen kan komme fra de mest uventede kanter, så det handler bare om at åbne øjnene og tage indtrykkene ind.

- Der lå en bunke affald nær vores hus. Helt almindelig husholdningsaffald pakket i hvide affaldsposer, hvor der flere steder var gået hul. Jeg kiggede lidt på det, en anelse irriteret over, hvad jeg betragtede som svineri. Men jo mere jeg kiggede, jo mere så jeg de små detaljer i farverne - i formerne. Og denne dag blev affaldsbunken inspiration et billede, fortæller Lone Stig, som har netop det billede med i sin udstiling.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...