Barnets Blå Huse, har modtaget en donation på 625.000 kr. fra Spar Nord Fonden til aktiviteter for børnene og undervisning af de frivillige

KOMMUNEN:

Der sidder i gennemsnit to børn i hver skoleklasse, der vokser op i hjem med alkoholmisbrug.

Børnene kæmper ofte med ensomhed, angst og depressionslignende symptomer, og statistikken siger, at omkring en tredjedel selv udvikler et misbrug som voksen.

Disse børn og deres familier får blandt andet hjælp i Barnets Blå Hus i Frederikshavn via psykologsamtaler, terapi og fællesaktiviteter.

- Det arbejde, der foregår i Barnets Blå Hus, hvor hjælpen både kommer fra ansatte og frivillige i en blanding af professionelle samtaler og fællesaktiviteter, er helt unik og har vist sig at være en rigtig god måde at hjælpe de her børn og familier på, siger generalsekretær i Blå Kors Christian Bjerre.

Derfor er Christian Bjerre også meget taknemlig for, at Spar Nord Fonden har valgt at donere 625.000 kr. til deling mellem Blå Kors’ seks Barnets Blå Huse. Heriblandt Barnets Blå Hus i Frederikshavn.

Donationen går både til fællesaktiviteter og undervisning af de frivillige.

I Spar Nord Fonden glæder man sig ligeledes over samarbejdet og muligheden for at være med til at hjælpe nogle af de mest udsatte børn i Danmark.

- De her børn oplever stor utryghed og usikkerhed og har virkelig brug for støtte, og når man så ser, hvordan de får hjælp i Barnets Blå Hus, er vi ikke i tvivl om, at det er et arbejde, vi gerne vil være med til at støtte, siger Elisabeth Viksnins, der Spar Nord Fondens kommunikationschef.

Arbejdet i Barnets Blå Hus passer i øvrigt rigtig godt ind i Spar Nord Fondens formål, fortæller Elisabeth Viksnins:

- I Spar Nord Fonden støtter vi gerne sociale formål, hvor mennesker hjælper mennesker. Kan vi medvirke til, at børn og unge, som mistrives, får den hjælp, de har brug for og fortjener, er det oplagt at støtte netop den indsats, der gøres via Barnets Blå Hus i de seks byer i Danmark, siger Elisabeth Viksnins.

Pernille Høj Jensen, der er psykoterapeut i Barnets Blå Hus i Frederikshavn og i øjeblikket holder skansen for sin ferierende leder, er meget begejstret for donationen.

- Det betyder enormt meget for vores arbejde, at vi har midlerne til at undervise vores frivillige og afvikle nogle gode fællesaktiviteter, siger Pernille Høj Jensen og tilføjer:

- Det gode ved at lave det her arbejde er, at det rent faktisk nytter. Børnene og familierne får det væsentligt bedre og får desuden nogle værktøjer, der kan hjælpe dem fremover. Derfor er det utrolig vigtigt, at vi hele tiden har de ressourcer, der skal til - og det er den her donation med til at sikre, siger hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...