Handelskolen er klar med EUD og EUX-uddannelserne. Starten går 16. januar

KOMMUNEN: Efter nytår tilbyder Frederikshavn Handelsskole optagelse på de nye EUD- og EUX-hold, der sættes på skemaet fra 16. januar.

Uddannelsen er målrettet studerende, som enten vil have direkte vej ud i erhvervslivet eller til at læse videre.

En af dem, der tidligere har valgt at gå om bord i en EUX-uddannelse er Karina Heinemeier .

Efter otte år som frisør og en ny rolle som mor, ville 33-årige Karina Heinemeier gerne skifte frisørjobbet ud med et kontorjob.

Hun har derfor taget en EUX på Frederikshavn Handelsskole, hvor hun efter bare 1,5 års undervisning er i gang med sin elevtid som administrativ medarbejder hos Frederikshavn Kommune.

- Det har været super fedt, at jeg kun med halvanden år på skolebænken kan komme ud som elev.

- Jeg har de første to år af en HHX og derfor havde jeg de fag, som det kræver for at tage en EUX.

- Nu er jeg elev hos Frederikshavn Kommune, hvor jeg får en voksenelev-løn, så det kan sagtens hænge sammen for os som familie, siger Karina Heinemeier.

For dem, der gerne vil følge i Karina Heinemeiers spor starter der nye hold med EUD og EUX på Frederikshavn Handelsskole netop nu.

- En EUD-uddannelse er en vej til job i detail eller handelsbranchen, som man kan læse på 2,5 – 3 år alt efter ens udgangspunkt.

- En EUX tager 3½-4 år. Først 1½-2 år på skole og herefter kan man blive elev indenfor detail, handel eller kontor eller man kan læse videre på en række videregående uddannelser, som en EUX giver adgang til, fortæller handelskolens direktør Brian Andersson.

- Jeg er rigtig glad for, at vi har den her mulighed for at tilbyde unge og knap så unge at få en erhvervsuddannelse, hvor de kommer ud i erhvervslivet, for der er brug for dem, eller de kan videreuddanne sig.

Karina Heinemeier er i hvert fald rigtig glad for sit valg om at skifte spor og tage en EUX for at nå derhen.

- På skolen har vi haft fag som matematik, finansiering, it, organisation og innovation, og vi bliver rustet til de forventninger, der er til vores kompetencer på en arbejdsplads.

- Jeg har brugt mange af fagene i min elevtid allerede, så det man lærer på skolen på skolen, kan man også bruge ude i erhvervslivet, siger Karina Heinemeier.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...