EUC Nord bliver Danmarks mest moderne maritime undervisningssted

FREDERIKSHAVN: I skibshallen ved EUC Nord i Frederikshavn samarbejder elever og lærere på at bygge så virkelighedsnært et skib som muligt.

Det her bliver Danmarks mest moderne maritime undervisningsmiljø. Det er et sted, hvor alle maritime elever kan arbejde på kryds og tværs af uddannelser, og det vil om noget løfte deres kompetencer og bane vejen til en sikker plads i den maritime sektor.

Idéen og opstarten af projektet går flere år tilbage.

Selve byggeriet af skibet har stået på i omtrent ni måneder, hvor der er investeret i alt ni millioner kroner, hvoraf de otte er betalt af fonde. Hertil kommer, at lokale virksomheder har doneret en masse forskelligt udstyr og givet lærlinge frie hænder til at hjælpe med projektet.

En af de virksomheder, der har valgt at tilslutte sig skibsbyggeriet, er Soft & Teknik, som leverer eltavler til den maritime industri.

Virksomheden har sponseret en eltalve til skibet, som to af deres lærlinge har fået til opgave at bygge helt fra bunden og dermed bane vejen for et endnu tættere bånd mellem erhvervsuddannelserne og virksomhederne.

Skibet indvies i starten af maj, hvor den maritime branche er inviteret.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...