Læs juleklummen skrevet af journalist Carl Chr. Madsen

FREDERIKSHAVN: Det er i krisetider, vi skal investere.

Sådan lyder et gammelt mundheld - og hvis det står til troende, så har Fonden Tordenskiold så afgjort vist os flere mulige veje til at omgås med den pandemi, der om noget har gjort 2020 til et herrens år.

Os der har fulgt Fondens utrættelige arbejde ved, at sommeren er tiden for årets store satsning ved Krudttårnet.

Sådan blev det ikke i år. Tordenskioldsdagene måtte aflyses.

Men det betød ikke, at Fonden derfor trak dynen op om ørerne og blev i sengen gennem hele sommeren.

Tværtimod.

Fonden og dens utrættelige frivillige tog coronaens restriktioner i ed, men så muligheder frem for begrænsninger og fandt sikre veje igennem dem.

Det blev til sommerbio på Krudttårnspladsen med masser solid stoleafstand, fed formidling gennem musik og billeder fra svundne dage.

Det blev til massiv historisk leg for børnene gennem 40 aktive dage - og mange skulderklap til initiativerne - ikke mindst fra turister og bedsteforældre.

Det blev også til Harbour Trekking - en række guidede ture rundt i og omkring Frederikshavn Havn.

Og den ide vandt indpas og fandt vej til os, der ellers kan være lidt svære at trække afsted.

Og nu her 2021 år efter der udgik en befaling fra kejser Augustus om at holde folketælling i hele verden, så oplever vi, at Fonden Tordenskiold igen inden for coronaens restriktioner ser muligheder frem for begrænsninger og med sin Harbour Trekking Julespecial åbner vore sanser for havnens storladenhed som drivkraft for vores by.

Bare se det fabelagtige foto, som Michael Madsen har taget.

Det sker selvfølgelig i små grupper på et kæmpe område, hvor vi går rundt og oplever, sanser og indlever formidlingen om det havneeventyr, som vi står midt i netop nu med afsæt i det, vi er kommet af.

Det er ikke mindre end imponerende og viser, at med kreativt gå-på-mod når vi langt.

Mandag gik det løs for første gang og siden er det løbet ind med positive tilbagemeldinger fra den store havnesatsning i decembermørket. Tirsdag var man klar igen og så venter der også guidede ture onsdag og tre dage efter juledagene.

Det er en god læring at tage med os ind i 2021, som ganske vist byder på en vaccine i løbet af året, men som også garanteret vil være et anderledes år, end dem vi kendte fra tidligere.

Lad os få den ny normal smidt på porten snarest muligt, og med afsæt i de kreative satsninger, der har sikret os veje til at virke i et vanskeligt år, se mulighederne og udnytte de mange potentialer, vi har netop hos os i Frederikshavn. Fonden Tordenskiold har som en af området kreative og dynamiske oplevelsesaktører vist vejen.

Og lad os de næste dage samles om en anderledes, men ikke desto mindre rigtig glædelig jul.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...