Turistdirektør beder medlemsvirksomhederne undersøge om de kan rumme svage medborgere

KOMMUNEN: Direktør i Turisthus Nord, René Zeeberg, opfordrer nu alle turismevirksomheder i Frederikshavn Kommune til at gøre en ekstra indsats for at bistå kommunen med at få svage medborgere i arbejde.

Opfordringen kommer efter borgmester Birgit Hansen har blæst alarm.

Frederikshavn Kommune mangler 30 millioner kroner på det kommunale budget for 2019, og at der derfor er nedlagt 24 stillinger i kommunens Jobcenter og 10 stillinger ikke genbesættes.

I den forbindelse efterlyste borgmester Birgit S. Hansen hjælp fra lokale virksomheder for at få arbejdsløse borgere i job, herunder også borgere, der ikke kan levere en 100 procent indsats fra dag ét.

- Turismeerhvervet spiller en central rolle for økonomien i Frederikshavn, for med en turismeomsætning på tre milliarder kroner om året skaber turismen 3.790 arbejdspladser i kommunen, og det svarer til hvert femte job i kommunen.

- Vores medlemmer er allerede meget dygtige til at rekruttere medarbejdere med indvandrer- eller flygtninge baggrund.

- Men måske kan vi gøre endnu mere, og derfor opfordrer jeg vores medlemmer til at give den en ekstra skalle og undersøge, om de måske kan bidrage endnu mere – for eksempel ved at rekruttere svage medborgere, siger René Zeeberg.

- Som turistforening er vi det naturlige bindeled mellem turisterhvervet og vores offentlige partnere, så derfor finder jeg det også naturligt, at vi nu går ud med en opfordring til vores medlemmer i en situation, hvor Frederikshavn Kommune har akutte udfordringer.

- Selv om vi står med det ene ben i højsæsonen, så håber jeg alligevel, at vores medlemmer vil tage godt imod udfordringen og se på deres virksomhed med nye øjne: Måske er der opgaver, som nogle arbejdsløse borgere kan håndtere, og på den måde komme tilbage til arbejdsmarkedet, understreger René Zeeberg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...