Frederikshavn Sundhedscenter rykkede ud under Men’s Health Week

FREDERIKSHAVN: Netop i denne uge er der den såkaldte Men’s Health Week - uge, hvor der for alvor fokuseres på mænds helbred.

Årets tema er ’Mænd i Hverdagslivet og politik’ og i denne uge var det i høj grad hverdagen, der rullede sig ud på Genbrugspladsen på Niels Juels Vej.

Her kunne man nemlig møde medarbejdere fra Frederikshavn Kommunes Sundhedscentre som stod klar til en snak om sundhed.

Mange mænd, og specielt de seje frederikshavnske af slagsen, går kun sjældent til lægen.

Så fokus på dagen var at få en snak om, at ikke "alt der kommer af sig selv, går væk af sig selv".

Og at et forhøjet blodtryk ofte ikke er noget man selv mærker.

- Vi snakkede med en mand, der troede, at åndenød og ubehag i brystet var noget, der kom med alderen. Men ham fangede vi med et for højt blodtryk og sendte videre til egen læge, siger Malene Ryberg Christiansen, der er sygeplejerske i Frederikshavn Sundhedscenter.

På genbrugspladsen på Niels Juels Vej i Frederikshavn, blev der taget blodtryk på over 50 personer.

- Vi blev taget rigtig godt imod. Mændene blev sat af ved vores stand, mens deres hjælpsomme koner og kærester fik tømt traileren for affald, så vi kunne måle blodtrykket, fortæller sygeplejerske Ellen Mariegaard Vistrup.

Alle var åbne for en snak om alt det, man selv kan gøre for sin sundhed - KRAM faktorerne - Kost, Rygning, Alkohol og Motion.

- Hvordan kan man få motion i en travl hverdag, husk at tage stress alvorligt, og hvordan spiser man, så man ikke tager på og meget andet. Endvidere informerede vi om at problemer med vandladningen er noget man kan få råd og vejledning om i Sundhedscentrene - for mænd skal også træne vandværket ved hjælp af bækkenbundstræning.

Kathrina Møller Jacobsen, der er rygestopinstruktør, havde også en travl dag.

Mange borgere kunne stolt fortælle, at de nu havde været røgfri i mange måneder. Men specielt én gjorde indtryk.

- En mand fortalte mig, at han havde taget beslutningen om at stoppe med at ryge kl. 10 om formiddagen. Så han var jo meget interesseret i at høre om diverse præparater og samtaleforløb, som vi har i sundhedscenteret, siger Kathrina Møller Jacobsen.

Mange fik testet deres kulilte indhold i blodet og alle rygere fik tilbud om at deltage i et rygestopforløb i et af vores tre Sundhedscentre i Sæby, Frederikshavn og Skagen.

Mændenes sundhedsuge er hvert år i uge 24 - men med så stor interesse fra mændenes side, så kan det være, at sundhedscentrene pludselig dukker op en anden gang.

Og kan man ikke vente på det, så står centrene altid klar til at hjælpe.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...