På Palmestranden var der dog heldigvis ikke brug for livreddende aktioner

FREDERIKSHAVN: Pas på fralandsvinden, og tag ikke badedyr og luftmadrasser med i vandet. Sådan lyder rådet fra TrygFonden Kystlivredning, efter den seneste uges perfekte strandvejr skabte enorm travlhed hos livredderne.

De gennemførte flere aktioner, hvor kraftig fralandsvind var medvirkende til at bringe badegæster og surfere i fare.

Der var trængsel på strandene i sidste uge, hvor børnefamilierne for alvor kunne kaste sig i bølgerne efter skoleårets afslutning.

Seks gange måtte livredderne i aktion for at redde badegæster og surfere, som ikke kunne komme tilbage til land pga. fralandsvinden. Det får livredderne til at advare om den kraftige vind, som kommer til at præge denne uges badeture.

På Palmestranden var der dog ingen akut fare på færde, selv om der såmænd var nok at se til for livredderne.

Således blev det til 12 førstehjælpsaktioner, 13 forebyggende aktioner og 358 oplysende indsatser her ved den frederikshavnske østkyst.

For hele Nordjylland blev der i første uge tale om 1 livreddende aktion, 43 førstehjælpsaktioner, 80 forebyggende aktioner, 1.794 oplysende indsatser.

Generelt er danskerne gode til at passe på sig selv og hinanden ved stranden, lyder det fra TrygFonden Kystlivredning.

- Vi oplever, at langt de fleste danskere tager de nødvendige forholdsregler, når de bader. Mange sørger for at bade i livreddernes primære zone, som er mellem de rød/gule flag i strandkanten ved livreddertårnet, hvor livredderne holder særligt skarpt øje. Selv de bedste svømmere kan komme i vanskeligheder, og derfor er livredderne en ekstra sikkerhed, siger René Højer, programchef i TrygFonden med ansvar for bade- og vandsikkerhed.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...