Fiskehandleren: Vi er mere til fileter end til det store udtræk med hel torsk og mange timer i køkkenet

FREDERIKSHAVN: Hvis man spørger Claus Høeg så er han helt sikker på, at der er mange, der vil nyde en torskeret nytårsaften 2018.

Men han ved også, at det er de færreste, der laver den som vor mor gjorde for det kræver simpelthen mere arbejde i køkkenet end vi vil afsætte timer til.

- Så når vi snakker torsk til nytårsaften, så er det i langt de fleste tilfælde fileter - og det er jo også en skøn spise, siger fiskehandleren i Fiskerihavnsgade.

Torsk er desuden en særdeles sund spise, så summa summarum er det ifølge kendere og madelskere slet og ret torskedumt ikke at spise fisk - læs torsk - nytårsaften.

Så er det sagt.

Fiskehandler Claus Høeg, der driver Fiskeriet Gaardbos, understreger at det er forbundet med hæderkronede traditioner at spise torsk nytårsaften.

– Det er nok især den lidt ældre generation, der sætter ekstra stor pris på at få netop kogt torsk ved indgangen til det ny år.

– Men vi sælger også meget andet fisk til nytåret - ikke mindst laksesider og derfor har jeg også sikret mig nogle virkelig topklasse-laks her fra Danmark, siger Claus Høeg.

Fiskehandleren er - vel ikke så overraskende - en varm fortaler for at få flere og flere til at spise fisk - og ikke kun på på årets sidste dag.

- Det er da dumt at snyde sig selv for lækre smagsoplevelser, når nu havet kan levere så meget godt, siger Claus Høeg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...