Efter Norlys-kunderne har mistet Waoo skal der findes nye løsninger

KOMMUNEN: De mange nordjyske Norlys-kunder, der tidligere kun kunne få tv og internet via fibernettet leveret af Waoo, har fået mange valgmuligheder.

Fem tv-udbydere og ti bredbåndsudbydere kæmper i dag om kundernes gunst.

Det er resultatet af, at Konkurrencerådet greb ind, da Eniig ønskede at slå sig sammen med SE og blive til Norlys.

Med udgangen af januar har Norlys opsagt sin aftale med Waoo som standardleverandør af tv- og internet via fibernettet.

Det kan medføre gener for de kunder, der endnu ikke har valgt ny leverandør, da de risikerer at miste deres tv- og internetforbindelse, når Waoo-aftalen udløber sidst i januar.

Nogle kunder har allerede mistet forbindelsen til tv.

- De berørte kunder har ikke tidligere kunnet vælge, hvem der skulle levere deres internet og tv via fibernettet, da de kun har haft én valgmulighed, nemlig Waoo. Nu er der konkurrence om at levere til dem, og det vil alle nyde godt af i det lange løb, om end det kan synes besværligt at skulle tage stilling til sit tv og internet lige her og nu, siger chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens fusionsenhed Søren Bo Rasmussen og tilføjer:

- Vores bedste råd til de kunder, der snart vil stå uden leverandør af tv og internet, er at få undersøgt, hvem der kan levere det eller de abonnementer, som passer bedst til deres behov.

- Det bør man som forbruger i øvrigt altid gøre og er ikke kun noget, man skal tjekke, fordi situationen tvinger en til det, siger Søren Bo Rasmussen.

Hvis du vil have gode råd til, hvad du skal kan du følge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens guide til hvordan du skifter din tv- og bredbåndspakke:

Afklar dine behov: Hvor stort et dataforbrug har du? Har du brug for ekstra tjenester, fx musiktjeneste?

Skab overblik over dine muligheder. Hvis du er blandt de over 100.000 kunder i Midt- og Nordjylland, som Eniig har lagt fibernet ud hos, har du allerede modtaget et brev fra Eniig Fiber med en liste over udbydere, du kan vælge imellem

De bredbåndsleverandører, som de berørte kunder nu kan vælge imellem er: Altibox, BOLIG·NET, Boxer, Fastspeed, Hiper, Kviknet, Stofa, Telenor, Waoo fra Fibia og Yousee.

De tv-leverandører, som de berørte kunder nu kan vælge imellem er: Altibox, Boxer, Stofa, Waoo fra Fibia, Yousee.

Gå ind på de enkelte udbyderes hjemmesider, og sammenlign priser via linkene i brevet

Kontakt selskaberne via telefon eller mail

Spørg familie og venner om deres erfaringer på markedet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...