Når fritid og arbejder selter samme i hjemmet kan der opstå forsirkingsudfordringer

KOMMUNEN: Mange enkeltmandsvirksomheder, selvstændige og freelancere arbejder på utraditionelle tidspunkter og indretter derfor ofte kontor i hjemmet med det der hører til af arbejdsudstyr, varelager og elektronik.

Men hjemmekontoret kan være en udfordring, når det gælder forsikring.

For hvad er privat indbo? Og hvad hører til virksomheden? Og hvad bliver dækket ved indbrud, hvis hjemmet fx brænder, eller der er vandskade?

Mange tænker, at inventar og elektronik, der opbevares og bruges i hjemmet, er dækket af indboforsikringen.

Men den private indboforsikring dækker ikke udstyr, der er købt til erhvervsbrug, fx fotografens kameraudstyr, webshopejerens varelager eller skribentens computer.

- Som erhvervsdrivende er fokus jo på arbejdsopgaverne og ikke forsikringerne. Derfor får vi ofte henvendelser fra selvstændige, som ikke har fået den erstatning, de regnede med i deres gamle forsikringsselskab. Men her må vi fortælle dem, at deres forsikringsselskab havde ret, da de afviste at dække skaden, siger Tina Bilstrup fra GF Nord.

Der er ikke nogen hjælp at hente fra forsikringsselskabet, hvis man kun har en privat indboforsikring, og man kan derfor risikere at stå med en regning på mange tusinde kroner, hvis den lille virksomheds elektronik, værktøj eller andre dyre ting bliver stjålet eller beskadiget, fordi hjemmeadressen bliver udsat for tyveri, brand, vandskade eller lignende.

Ifølge det kundeejede forsikringsselskab, GF Forsikring, er det heldigvis ganske enkelt for enkeltmandsvirksomhederne at undgå risikoen for store tab.

Først og fremmest skal man sørge for at tegne en erhvervsløsøreforsikring på det udstyr og materiale, der indgår i virksomheden. Og så skal man tænke sig grundigt om, når det vurderes, hvad der hører til virksomheden, og hvad der hører til hjemmet.

- Vi hjælper med at skille den private forsikring og erhvervsforsikringen fra hinanden, for det kan være rigtig svært. Som en tommelfingerregel kan man sige, at er udstyr købt til ens lille virksomhed, så skal det også forsikres gennem virksomheden, siger Tina Bilstrup Philipsen fra GF Forsikring Vendsyssel.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...