Onsdag 25. september 19.30 bliver Sæbys nye flagermusspot i Pindborggade indviet

SÆBY: Det er ikke alle, der ved det, men kun 100 meter fra Sæby torv, finder du en af Vendsyssels bedste lokaliteter for flagermus. Nemlig Sæby Å.

I Pindborggade helt ned til Sæby Å ligger en grøn oase, hvor man om dagen kan slappe af og nyde den skønne udsigt, og om aftenen kan du se flagermusen jage insekter hen over vandspejlet i åen.

Vi har 17 arter af flagermus i Danmark, og du kan finde 5 af arterne her ved Sæby Å, fortæller en begejstret Bo Storm, naturvejleder i Frederikshavn Kommune.

Sæby Å er ubetinget ét af de bedste områder i kommunen for vandflagermus. Derfor er det helt naturligt, at vi etablerer en formidlingsplads her midt i byen, fortsætter Bo Storm.

Derfor har Frederikshavn Kommune etableret en formidlingsplatform, hvor besøgende kan opleve og lære mere om flagermus, samt lytte efter dem ved hjælp fra en lydkikkert, der omsætter flagermusens skrig til lyde, som det menneskelige øre kan høre.

Den nye formidlingsplatform bliver indviet af Karsten Thomsen, formand for Teknisk Udvalg, onsdag 25. september 19.30 i Pindborggade i Sæby.

- Tænk sig, ikke nok med, at vi har en af de bedste lokaliteter til at spotte vandflagermus, så har vi formået at skabe et rum, hvor borgere og besøgende kan nyde naturen og det helt særlige dyr midt i byen. Jeg håber, at mange får lyst til at deltage denne aften, så vi sammen kan spotte flagermus og få en helt særlig naturoplevelse, siger Karsten Thomsen.

Der bliver serveret varm hyldebærsuppe, og kommunens Junior Rangere medbringer deres batdetektorer, så alle kan prøve at lytte efter flagermusens skrig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...