Helle Høyer står igen bag egen disk

FREDERIKSHAVN: Torsdag 21. marts åbnede Helle Høyer tøjforretningen Mondo i Danmarksgade.

Nu er Danmarksgade nok så meget sagt, for rent faktisk har den nye forretning indgang fra Hangaardsvej.

- Dengang Bahne var her, havde de indgang fra Danmarksgade, så den adresse hænger ved, fortæller Helle Høyer en kunde, som undrer sig over adressen.

For mange frederikshavnere er bygningen stadigvæk forbundet med Bahne, selv om det er mange, mange år siden den lukkede.

Helle Høyer er på ingen måde et ukendt navn i det frederikshavnske handelsliv.

- I år er det 30 år siden, jeg åbnede min første butik. Det var Sophy på Kirkepladsen. Senere flyttede vi til større lokaler i Søndergade, fortæller hun.

Det blev til i alt 21 år, før hun lukkede forretningen.

Hun valgte at blive kørende sælger, men ved siden af drev hun, som både privat og forretningsmæssigt kører parløb med manden, Per Kraghede, tre sommerbutikker.

- Samtidig som jeg var sælger, drev vi de tre sommerbutikker i Strandby, Jerup og Skagen, og dem har vi fortsat. Butikken i Jerup er i mellemtiden gået hen og blevet en helårsbutik, fortæller Helle Høyer.

Stil og udtryk - ikke mode

Helle Høyer gør et stort nummer ud af ikke at være med nogen kæde.

Tværtimod.

- Alle vores butikker har hver deres udtryk, så du kan få forskellige varer i butikkerne. Det er svært at definere en egentlig kundegruppe, for det handler mere om typer og stil end om mode. Jeg er sikker på, at en ung kvinde på 20 år kan finde noget her, hun kan bruge, og jeg havde en kunde, som viste sig at være 81 år, hvilket man så ikke kunne se på hende, som også fandt noget, hun kunne bruge, beretter Helle Høyer.

De importerer selv en stor del af deres varer, hvilket ifølge hende er med til at holde priserne nede.

Godt personale

Forretningskvinden vil frygtelig gerne rose sit personale, som veksler mellem samtlige fire butikker alt efter sæson og travlhed.

- Det her kunne ikke lade sig gøre uden vores fantastiske piger. De er guld værd. Den ene dag er de måske på arbejde i Jerup eller i Skagen, og dagen efter pakker de måske varer ud her i Frederikshavn. Nogen vil måske synes at det lyder hårdt, men de kan godt lide at veksle mellem forretningerne, fortæller Helle.

Hun mener, at det arbejdsmønster er grunden, at der der fast arbejde til de seks fastansatte hele året samt en række assistenter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...