Det er en af de bedste funk-bassister i verden, der går på scenen på Kappelborg, lørdag d. 7. marts, når kulturhuset inviterer indenfor til koncert med Ida Nielsen & The Funkbots. Frontfiguren, Ida Nielsen, holdt i perioden 2010 – 2016 den funky bund for ingen ringere end den legendariske amerikanske multi-kunstner, Prince.

”I løbet af året præsenterer vi masser af topprofessionelle dygtige danske og udenlandske kunstnere, men vi må indrømme, at det er lidt ekstra fedt at kunne præsentere en kunstner som Ida Nielsen, der foruden jo at være en af de bedste i verden på funkbas, så også har spillet med et ikon som Prince”, lyder det fra kulturhuset, som samtidig fortæller om et tilfredsstillende billetsalg til koncerten. ”Ida Nielsen er jo i fuld gang med at slå sit navn fast herhjemme, men er endnu ikke så kendt udenfor for kredsen af Prince-entusiaster, så vi forventer ikke fuldt hus denne aften. Til gengæld får publikum en intim tæt-på musisk oplevelse, som nok skal få den indre rytmeboks i svingninger”.

Som skrevet holdt Ida Nielsen den funky bund for Prince fra 2010 indtil dennes tragiske død i april 2016. - Kort efter den første jamsession, kom hun med i hans band ”the New Power Generation” og i 2013 blev hun også en del af powerkvartetten ”Prince & 3rdeyegirl”. Som medlem af 3rdeyegirl og NPG turnerede hun i hele verden, indspillede albums og optrådte i en lang række tv-shows.

Efter vennen og læremesterens død vendte Ida Nielsen hjem til Danmark og tog fat på sin egen karriere, sin egen musik. Hun har siden spillet 6 koncertturnéer her i landet, samt turnéret i det meste af verden. Både Asien, Europa, USA og bl.a. Zanzibar har haft besøg af danske Ida og hendes band, The Funkbots. Samtidig har hun udgivet 2 albums; ”Turnitup” (2017) og ”Time 2 stop worrying” (2019).

Gennem de seneste 3 – 4 år har Ida Nielsen støt og roligt bygget et stort publikum op, som har fået øjnene op for den charmerende, sprudlende kvinde, der samtidig spiller den ondeste funk-bas. Musikken beskrives bedst som et mix af old-school funk blandet med hiphop, reggae og verdensmusik. Det er et hårdtslående høj-energi funk-show med solide grooves, tossede indfald, iørefaldende melodier, spillet med både attitude og sjæl, – og selvfølgelig masser af bas!

Med sig på Kappelborg har Ida Nielsen blandt andre hiphopper og rapper, Kuku Agami, bror til den kendte rapper Al Agami.

For yderligere information og billetkøb henvises til kappelborgskagen.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...