Abildgård Kirke finder ind til julens hjerte i musikgudstjeneste

FREDERIKSHAVN: De Ni Læsninger er en gammel engelsk juletradition, som også er blevet en mangeårig tradition i Abildgård Kirke.

Det er en musikgudstjeneste, hvor ni udvalgte tekster fra Bibelen læses op og veksler med fællessang, korsang og musik.

I tekster og sange oplever vi bebudelsen, Jesu fødsel og englesangen julenat.

- I denne specielle musikgudstjeneste får teksterne får lov at stå alene uden kommentarer. De kommer til deres ret og forstærkes af musik og salmer. Det virker meget stærkt og smukt, fortæller organist Søren Rasmussen, som denne søndag sidder ved orglet.

De Ni Læsninger er oprindeligt en engelsk tradition, Festival of Nine Lessons and Carols, der går tilbage til julen 1880 og senere har spredt sig til kirker i hele verden.

Særlig kendt er gudstjenesten i King’s College Chapel i Cambridge, der siden 1918 er blevet afholdt hver juleaften med deltagelse af det berømte kor King´s College Choir.

Fra 1928 er den blevet radiotransmitteret til store dele af verden.

- Ved gudstjenesten i Abildgård Kirke hører vi fortællingen fra jordens begyndelse, gennem syndefaldet og profetien om Jesus frem til hans fødsel.

- Her når vi gennem forhistorien helt ind til julens hjerte, siger sognepræst Gurli Møller Andreasen, som søndag den 15. december kl. 10.30 er præst ved musikgudstjenesten, hvor også oplæsere fra menigheden og Abildgård Kirkes Voksenkor medvirker.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...