Juli måned har budt på blandet vejr, og der har ikke været travlt for livredderne på de danske strande. Når der er langt mellem badegæsterne, bruger livredderne i TrygFonden Kystlivredning tiden på at træne deres færdigheder, så de klar, når solen igen kigger frem.

Jobbet som livredder kræver et stort overblik og evnen til at holde hovedet koldt i pressede situationer, og derfor er det vigtigt, at livredderne er i både fysisk og psykisk topform.

- Det er sjovest at være livredder, når strandene er fyldt af badegæster, men livredderne keder sig bestemt ikke, når der er stille dage. Her bruger livredderne blandt andet tiden på at træne med deres udstyr og øve sig i at bjærge hinanden op af vandet, siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning, og forsætter:

- Når der ikke er så travlt på strandene, er det ekstra vigtigt, at livredderne får mulighed for at holde deres færdigheder ved lige. Derfor bliver livredderne trænet i simulerede redningsaktioner, når de mindst venter det. Vores testpatrulje giver sig ud for at være almindelige badegæster, der kommer i vanskeligheder. På den måde får livredderne testet deres færdigheder i realistiske situationer og under bevågenhed fra badegæsterne, mens en instruktør overtager overvågningen af de badende, siger Michael Iwersen.

TrygFonden Kystlivrednings testpatrulje kommer hele sæsonen på uanmeldt besøg på ca. 20 strande og havnebade om ugen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...