Tech festival på Biblioteket fortsætter i aften

KOMMUNEN: I tirsdags åbnede årets festival på Frederikshavn Bibliotek, med tech og teknologi som tema. Et emne som ’teknologi’ kan for de fleste betyde dimsedutter og robotter eller gadgets, men debatten holdt sig på et niveau, hvor alle kunne være med.

Mens klimaet fylder i medierne og er samtaleemnet over mange måltider, er teknologien en overset løsning på selvsamme emne, mente konferencier Mads Christensen tirsdag aften på Frederikshavn Bibliotek.

Som ordstyrer på festivalen, talte han teknologidebatten ind i klimadebatten.

- Vi ønsker alle grøn omstilling, gør vi ikke? Vi synes alle at vindmøller er en fantastisk opfindelse, og de er også energivenlige og er med til at sikre fremtiden, men når de skal placeres nær vores egen baghave, er der jo ingen der ønsker dem. Så hvad skal redde os i fremtiden – det skal teknologien, lød det.

Aftenens konferencier forsatte oplægget med at nævne den teknologiske CO2-besparende elbil.

Trods milliarder af tilskud og brandtaler fra kendte og politikere om elbilens indpas på de danske landeveje, så findes der kun en promille af dem på de danske landeveje, understregede manden kendt med de farverige strømper.

- Der er over 3 millioner indregistreret køretøjer i Danmark, hvoraf blot 15.000 er elbiler.

- En Tesla, der er bygget med et litiumbatteri i enden, hvilket for resten indeholder kobolt taget fra Congo, er næppe løsningen på klima-problemet

- Hvis det er løsningen, så skal vi jo købe elbiler. Og det gør vi ikke.

Da der via en håndsoprækning blev talt fire ejere af elbiler blandt publikum, måtte Mads Christensen tage en chok-pause.

- I overstiger statistikken her i Frederikshavn”, sagde han, og publikum fik endnu engang smilebåndet frem.

Budskabet fra aftenens hovedtaler var dog klar.

Løsningen på klimaproblemet skal findes i teknologien, og ifølge Mads Christensen vil forskere dag opfinde finde formlen på et brændstof der kan bidrage til at løse klimakrisen.

Og mens forskerne arbejder på løsningen på klimaproblemet, kan vi her i Frederikshavn forsætte diskussionen med, når byder Frederikshavn Bibliotek, og de mange samarbejdspartnere, ind til anden og sidste dag af årets festival – onsdag den 9. oktober, kl. 19.00.

Festivalens tema - teknologien - der viser vejen kommer i fokus med et foredrag af Christiane Vejlø, som er vært på podcasten Electronista, Nikolaj Sonne, der er kendt fra tv-programmet So ein Ding, i debat med Mads Christensen – billetter ved indgangen.

Ud over debat og spændende oplæg i øjenhøjde er det også muligt at gå på opdagelse i de deltagende stande med eksempler på den teknologi, de bruger i hverdagen.

De små kan samtidig prøve at styre små rotte-robotter, barnlige sjæle i alle aldre kan prøve det sidste nye trådløse skrig indenfor VR og Park & Vej viser eksempler på den teknologi de bruger i deres hverdag, i arbejdet med grønne arealer og veje – heriblandt robotplæneklippere og droner.

Men man kan også tage barnebarnet med på biblioteket for en snak om de gamle dage. Her kan man nemlig se en mindre udstilling af gamle telefoner, radioerne, pladeafspiller, spoleafspillere med mere – ting som er blevet meget mere digitalt i dag grundet teknologien.

Techfestival North 2019 er arrangeret i samarbejde med AOF, LOF, FOF, DOF og Lilleskolen for Voksne

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...