Kæmpe set-up: 4.200 tommer storskærme vil fylde rummet ved Krudttårnet med visuals og vellyd vil strømme fra højttalerne gennem 10 sommeraftner med start 17. juli. Der er fri entre

KOMMUNEN: Gennem 10 aftener tilbyder Krudttårnet en helt igennem nyskabende koncertoplevelse, som gratis kan nydes her i sommerferien.

Koncerternes samlede overskrift er ”Frederikshavn - Storhed, fald, genrejsning” og her genskabes gennem anvendelse af hele 16 storskærme den fantastiske stemning, publikum oplevede til de seneste to års teaterkoncert-events ved Krudttårnet.

- Det er helt unikt at dette kan lade sig gøre, fortæller idemand Jan Michael Madsen, som har produceret de to teaterkoncerter med et samlet budget på 2,8 millioner.

Teaterkoncerten i 2018 var baseret på fortællingen om Frederikshavn som købstad gennem 200 år, og teaterkoncerten sidste år var baseret på Frederikshavns voldsomme forandring i by og havn i 1970’erne.

Kunstnerne bag musikken, musikerne, og sangerne, har alle givet grønt lys for denne særlige sommers projekt. Derfor er det overhovedet muligt at stable det på benene.

- I år skulle vi have sat endnu en ny teaterkoncert op, men det er jo forhindret af corona.

- Forestillingerne er alle led i en strategi og et samarbejde med Stena Line, som potentielt munder ud i endnu en nyskrevet forestilling i 2021, som opføres i både Frederikshavn og under Göteborgs 400-års jubilæum.

- Udsigten til at fremdriften i vores tre-trins projekt ville knække, hvis vi ikke var innovative denne sommer under corona, har medvirket til at kunstnerne har stillet deres medvirken til rådighed uden betaling. På den måde er vi stadigt i gang og sigter alle efter at nå målet næste år, siger Jan Michael Madsen.

De to koncerter er aldrig blevet udgivet.

- Men vi anvender de multitracks og tv-billeder som blev optaget af forestillingerne, og så sætter vi det hele op med det allernyeste storskærmsgrej, så i alt 4.200 tommer billeder vil fylde rummet ved Krudttårnet, selvfølgelig suppleret af en fantastisk lyd.

Det er PROFOX som står for den tekniske produktion.

Grundet corona-krisen står meget af denne slags grej desværre ledigt denne sommer, og efter at være præsenteret for ideen, var Mikkel Rodkjær fra PROFOX med på ideen.

- Men selv i en coronatid er det her meget dyre grejer og en tidskrævende opgave at programmere. Og her har vi fået en kæmpe rygdækning til projektet af lokale virksomheder, så finansieringen af det tekniske udstyr er på plads, siger Jan Michael Madsen, og fortsætter:

-Vi har sat et program sammen af bedste sange fra vores forestillinger og dette bliver en unik mulighed for publikum, hvis man enten oplevede forestillingerne og gerne vil høre musikken igen, eller hvis man ikke nåede at få disse særlige og meget lokalpatriotiske forestillinger med.

Der er premiere 17. juli kl. 21.00 og der spilles forestillinger hver aften frem til 26. juli.

Der er gratis adgang, men der gøres opmærksom på begrænsninger på antal publikum grundet covid-19.

Der er på pladsen covid-19 servicepersonale som anviser publikum pladser mv..

Nyopsætningen giver os mulighed for et gensyn og genhør med sangerne Caspar Phillipson og Jimmy Jørgense, cellisten Live Johansson og guitaristen Merje Kägu

Musikken er skrevet og produceret af Mathias Madsen Munch, Claus Reenberg, Rasmus Madsen Munch og Jan Michael Madsen.

Bag forestillingernes visuals står Alexander Sagmo, Troels Engelbrecht, Søren Quist, Jan Michael Madsen og Rasmus Sørensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...