Dansk Danseteater præsenterer Krash og Chopin danser

FREDERIKSHAVN: Danmarks største moderne dansekompagni Dansk Danseteater rammer Frederikshavn 1. februar med dobbeltforestillingen KRASH og Chopin Danser.

Forestillingen består af urpremieren Chopin Danser af den 4. dobbelte Reumertvinder Tim Rushton om pianistvirtuosen Frédéric Chopins turbulente liv og storhittet KRASH fra 2015 af den nyslåede modtager af Ridderkorset af Dannebrogordenen Alessandro Sousa Pereira.

Det er Frederikshavn Teaterforening, der er arrangør af forestillingen som vises i Det Musiske Hus med introduktion 18.3o og forestillingsstart 19.30.

Forstudiet til Chopin danser blev med stor succes opført i Operaens foyer i august 2017.

Dette nye værk er en videreudvikling af konceptet fra 2017 skabt af koreograf Tim Rushton, der allerede som klaverbarn oplevede en stor kærlighed til den polske pianistvirtuos Frédéric Chopins delikate, fantasifulde klavermusik.

Frédéric Chopin blev bl.a. berømt for sine smukke nocturner og harmonier, som han vedblev med at komponere trods enkeltes hån og spot.

Allerede fra barnsben af var det tydeligt, at den spinkle polske dreng gemte på et uovertruffent talent, som hurtigt fik både kunstnerkredse og prominente anmeldere til at hylde ham.

Den toneangivende franske musikanmelder François-Joseph Fétis beskrev bl.a. Chopins talent i en koncertanmeldelse: ”Hatten af, mine herrer! Et geni.”

Med Chopin danser har Rushton ladet sig inspirere af det sky geni Chopin og en række tekstuddrag fremført som voiceover af skuespiller Charlotte Munck, der omhandler hans turbulente, barske og kontrastfulde liv.

Chopin danser følges op af Krash.

Den brasilianske dansemagnet Alessandro Sousa Pereira kan ikke blot danse smukt, men også koreografere så scenen ulmer af eksplosiv råstyrke.

Han har både sans for den rene manpower og følelsernes benspænd.

I november 2018 modtog han sågar den fornemme hæder i form af Ridderkorset af Dannebrogordenen for sin mangeårige koreografiske indsats.

Med aftenens anden forestilling, har han skabt et værk med masser af vildskab, kraftfuld dans og smittende livsglæde til brasiliansk-inspirerede beats skabt af den danske Outlandish-stjerneproducer DJ Turkman Souljah.

Pereira skabte hittet Krash til Den Kongelige Ballet i 2015 og får stadig publikum til nærmest at springe op af sædet af ren danselyst.

Tematisk tager værket livtag med sammenstødet mellem forskellige kulturer og er samtidig en ode til Pereiras brasilianske rødder både, hvad angår trin, udtryk og musik.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...