SUCCES: I sidste uge var nye håndbold-elever til optagelsesprøve

FREDERIKSHAVN: Talentsports- klasserne i Frederikshavn Kommune hjælper hver dag knap 50 elever med at holde fokus på både idræt og skole.

Og faktisk fik afgangsklassen sidste år et karaktergennemsnit, der ligger helt i top sammenlignet med de øvrige 9. klasser.

En af dem, der går på talentsportsklassens 9. ende årgang er Louise Christensen.

Og hun er i alle måder prototypen på, hvad der kan ske, når man møder op med et talent - og så udfordrer det med de redskaber, som talentsportsklasserne stiller til rådighed.

Den stærke SEIF-back er nu yderligere blevet styrket, taktisk, fysisk og mentalt og er måske netop derfor netop udtaget til U17 landsholdet i håndbold.

- Der er slet ingen tvivl om, at talentsportsklassen giver en masse. I klubben er det spillet og fællesskabet. Her arbejder vi mere individuelt og det er en fremragende kombination, siger Loise Christensen.

Hendes første optræden på U17 landsholdet bliver fire kampe - to i Rumænien og 2 i Ungarn. De afvikles 28. november til 6. december.

Talentsportsklasserne kombinerer almindelig folkeskoleundervisning med fælles træning, personlig tilrettelagt træning og undervisning i kost, psyke og sundhed, hvilket gerne skal sikre eleverne et højt niveau både fagligt og sportsligt.

Frederikshavn Kommunes Talentsportsklasser åbnede i skoleåret 2017/2018 og er i gang med sit andet skoleår.

Med i den daglige undervisning er 47 elever fordelt på 7., 8. og 9. klasse samt en daglig leder, Brian Pedersen Høj, som også fungerer som træner, samt et udvalg af konsulenter.

Brian Høj har en kandidatuddannelse i Idræt fra AU og en mangeårig fortid i FfI Håndbold.

- Vi er, rent fagligt, præcis som en folkeskole med undervisning i alle fag på samme niveau, som man finder alle steder. Men ud over det har vi også fire timers fælles morgentræning om ugen samt undervisning i diverse relevante fag til de elever, der er seriøse omkring deres sport, deriblandt undervisning af en mentalcoach og en kostvejleder, siger Brian Pedersen Høj.

Eftersom Talentsportsklasserne er rettet mod alle seriøse sportsudøvende elever i de udvalgte klassetrin, er der også et udvalg af konsulenter og trænere hyret ind.

- Vi har plads til alle, uanset sportsgren, og ud over fællestræningen bliver der også arbejdet med personlig målsætning inden for elevens sportsgren. På den måde kan vi højne eleven i vedkommendes sportsgren. På samme måde har vi tilknyttet fysioterapeuter, så vi også kan hjælpe eleverne, hvis de får skader, fortæller Brian.

En anden måde at hjælpe eleverne på er at sikre dem sammenhæng i hverdagen.

Tit må de talentfulde elever selv kæmpe for at få virkeligheden til at hænge sammen med en travl skoledag, sportsdag - og den smule fritid, det kan blive til.

- Vi hjælper med til at få skoledagen og sportslivet til at gå hånd i hånd, så det ikke er den enkelte selv, der hele tiden skal skabe balancen. Og så er talentsportsklassen også en mulighed for at dele glæden ved personlige resultater med andre ligesindede, siger Brian Høj.

Han understreger at et liv med sport og skole på mange måder er et tilvalg.

- Men det fordrer også nogle fravalg, og det er nok nemmere at acceptere dem, når man er i et klassefællesskab, hvor alle gør det, siger Brian Høj.

Netop i disse uger har han travlt - der er nemlig optagelsesprøver til klasserne.

I sidste uge var seks håndboldelever således oppe til eksamen - tre er klar til at starte i 7. klasse efter jul og tre i 7. klasse efter sommerferien.

- Vi ved det er et svært tidspunkt at flytte klasse - der er jo konfirmationer lige om hjørnet. Men vi har valgt at give eleverne mulighed for at blive konfirmeret med deres gamle klassekammerater. Det er det, de fleste ønsker, og det skal jo ikke være det, der lægger hindringerne i vejen for at udfordre talenten i vores talentsportsklasser, siger Brian Høj.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...