Knivholts Venner har tre koncerter med irsk folkemusik på programmet

FREDERIKSHAVN: Så er foreningen Knivholts Venner klar med årets første af tre arrangementer med irsk folkemusik, nemlig torsdag aften 9. maj med start klokken 19 i Østre Lade på Knivholt Hovedgård.

- Vi er klar igen i år med en rigtig god start på de Irske Musikaftener, idet vi for 3. år i træk med glæde kan præsentere og tilbyde rigtig god ægte irsk musik og underholdning med ”De Galvaniserede Leoparder” Et lidt spøjst navn, men det karakteriser meget godt selve orkestret og dets fire medlemmer, der virkelig kan sætte gang i en festlig aften, fortæller Finn Hjortholm fra foreningens bestyrelse.

Begyndte i et kirkekor

Orkestret er en udløber af et kirkekor, hvor tre af de nuværende fire medlemmer trådte deres børnesko.

De startede deres musikband i 1998 som en tro kopi af De Gyldne Løver, men over år er repertoiret udvidet med ægte irske PUB-salmer, melodiske skotske ballader og instrumentale finurligheder, romantiske ballader og tenderende rock forsigtigt lånt fra et populært skotsk band. Det emmer simpelthen af Guinness og whiskey.

De Galvaniserede Leoparder udmærker sig ved ikke at have skrevet et eneste nummer selv. Alle melodier og tekster er planket fra egnsdigtere som bl.a. Hausgaard, Mephis, De Gyldne Løver, Lilholt og Grønbech.

- De Galvaniserede Leoparder består af fire modne herrer i deres bedste alder, - lidt grå i toppen - men de kan stadig håndtere guitar, harmonika, banjo, mandolin, bas m.m., så det er en fryd, og synge kan de også, tilføjer Finn Hjortholm med et glimt i øjet.

- De tre af medlemmerne er ægte vendelboer, ... mens det fjerde medlem er en ”skabshimmerlænding på tålt ophold”, som de selv præsenterer sig, fortæller Finn Hjortholm, og fortsætter - Deres koncerter er karakteriseret ved, at numrene er helt i irsk stil og næsten altid ledsages af en anekdote, ... ofte af tvivlsom karakter.

- Leoparderne er garanter for en fornøjelig aften, hvor det bliver svært ikke at komme i rigtig godt humør, som de to forrige år, hvor der har besøgt os på Knivholt.

Det er gruppens varemærke, at de kommer ”ud over kanten” i en kombination af musikalitet, lune og galskab.

- Så er du til rå, upoleret og rustik folke(lig) musik, der får et par eftertænksomme klummer med på vejen, .. så kom op på Knivholt og oplev De Galvaniserede Leoparder, opfordrer Finn Hjortholm fra Knivholts Venner.

Aftenen starter sædvanligvis som til jazzaftener med spisning, - medbring selv mad - og så kan man ellers som altid til billige priser købe øl, vand, vin, kaffe, bestik til maden, .. og selvfølgelig også Irish Coffee.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...